Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets kyssebilde til PFU

Generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund vil klage Dagbladet inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU) for å ha trykt et bilde av kronprins Haakon og Mette-Marit Tjessem Høiby der de kysser hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg mener at bruken av dette bildet er overtramp av Vær Varsom Plakaten, sier Kokkvold til NTB.

- Har ingen andre klaget på billedbruken, vil jeg bruke initiativretten jeg har som generalsekretær til ta opp saken, fortsetter han.

Kokkvold reagerer også sterkt på den kommentarartikkelen som konstituert ansvarlig redaktør i Dagbladet, John Olav Egeland, skrev i forbindelse med artikkelen. Der skriver han at bildet viser hvor vanskelig det er å skille mellom offentlighet og privatliv for kongelige personer.

- Jeg må si jeg reagerer sterkt på en slik kommentar. Det er tydelig at det er en del redaktører som har problemer med å skille offentlighet og privatliv, sier Kokkvold.

Fungerende kabinettssekretær Vigdis Wiesener Jorge sier til NTB at Slottet setter stor pris på at generalsekretær Per Edgar Kokkvold i Norsk Presseforbund tar opp saken.

- Vi vil vurdere innholdet i en eventuell klage til PFU når den foreligger. Vårt utgangspunkt er at avisen ikke har brutt bestemmelsene i Vær Varsom-plakaten, sier Egeland til Dagbladet.no.

Han er selv medlem i PFU, men fratrer automatisk under behandling mot egen avis.

Dagbladet.no

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media