KLAR: Dagbladets app for Android og Iphone. Foto: Benjamin A. Ward/Dagbladet
KLAR: Dagbladets app for Android og Iphone. Foto: Benjamin A. Ward/DagbladetVis mer

Dagbladets mobilutgave er Norges 20. største nettsted

Og nå får du Dagbladet.no som egen mobil-app.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med 125.000 daglige brukere på mobil er Dagbladets mobilutgave nå et av Norges største nettsteder.

- Hadde mobilutgavene ligget på samme liste som nettstedene ville Dagbladet mobil vært norges 20. største nettsted denne uka, forteller Erik Saastad, mobilansvarlig i Db Medialab.

Det betyr i følge Saastad at den befinner seg foran blant andre Dinside.no, Seher.no, E24.no, Online.no, Nav og Dn.no.

- Mobilveksten går ganske fort. Nå er mobilutgaven omtrent 16 prosent av webutgaven, mens den for et år siden var 7-8 prosent.

Ny mobilapplikasjon
I følge Saastad styrker nå Dagbladet sin mobilsatsning, blant annet ved at man nettopp har ansatt to utviklere og en designer som får mobil som sitt felt.

Samtidig har Dagbladet.no også fått sin egen mobilapplikasjon. Appen heter ganske enkelt «Dagbladet.no», og finnes tilgjengelig både i Android Market og App Store. Den er gratis, og byr på litt ekstra funksjonalitet.

Blant annet gjør den det lettere å dele saker på Twitter og Facebook. Man har også enkel tilgang på Dagbladets tegneseriestriper, deriblant «Pondus», «Nemi» og «M», som man kan bla gjennom med berøringsskjermen.

Billigere datatrafikk
- En ting som også er interessant for dem som skal på ferie er at appen henter lokasjonen din. Hvis den finner ut at du er i utlandet får du opp et spørsmål om du vil ha en lettere mobilutgave slik at du sparer datatrafikk.

I følge Saastad vil dette spare avisleserne for to tredjedeler av datakostnadene. I tillegg vil man i toppen av appen få opp værmeldingen for stedet man befinner seg på.

Bortsett fra disse særegenhetene sier Saastad at det ikke er noen særlig forskjell på å benytte appen og det å lese mobilutgaven i telefonens nettleser, men:

- Det er viktig for Dagbladet å være til stede der brukerne er, også om sommeren. Mange av de nye brukerne som strømmer til forventer å finne oss også i applikasjonsbutikkene.

ENKLERE DELING: Å dele artikler på Facebook og Twitter er enkelt i den nye appen.
ENKLERE DELING: Å dele artikler på Facebook og Twitter er enkelt i den nye appen. Vis mer