Dagbladets nyhetsredaktør går av

Morten Øverbye (38) går av som nyhetsredaktør i Dagbladet.no og Dagbladet.

GÅR AV: Morten Øverbye. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.
GÅR AV: Morten Øverbye. Foto: Steinar Buholm/Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): - Jeg har sluttført et prosjekt med sammenslåing av organisasjonene og styrking av nyhetsarbeidet i begge kanaler. Vi bruker nå våre samlede ressurser på tvers og har fått en nyhetsorganisasjon med slagkraft, sier Øverbye.

Dagbladet har den siste tiden vært ledende på store fellessaker som ankesaken i Kongo, Melodi Grand Prix og fotball-VM, samtidig som avisen har hatt flere egne nyhetssatsinger.

Granskingen av medlemsrot i SOS Rasisme, serien om overgrep mot psykisk utviklingshemmede, søkelys på hverdagskriminalitet og en gjennomgang av rettsikkerheten for nordmenn i Brasil, er blant sakene Øverbye trekker frem fra siste måned.

Samtidig har avisen klart å levere gjennomarbeidede, kommersielle temasaker.

- Med livedekningen vi har hatt av de store felles begivenhetene innenfor nyheter, sport og underholdning har Dagbladet.no skapt en ny journalistisk sjanger. Særlig har ankesaken i Kongo, med livedekning fra reportere, direktesendt video og innvolvering av leserne imponert meg stort. Det har vært en fest å jobbe i et miljø med så mange flinke mennesker.

- Jeg er veldig stolt over å ha vært med på utviklingen som har ført Dagbladet.no til over en million daglige lesere. Det skyldes ikke minst de utrolig dyktige reporterne og utviklerne Dagbladet har, sier Øverbye.

Viktig bidrag Sjefredaktør Lars Helle tar avgangen til etterretning. Han sier at Øverbye har vært en sentral medarbeider i redaksjonen helt siden han kom til Dagbladet.no i 2006.

- Det siste året har han stått i spissen for en av de mest bemerkelsesverdige omorganiseringene i norsk presse. Sammenslåingen av Dagbladet og Dagbladet.nos organisasjoner var viktig for at avisen skulle bevare og fornye sin slagkraft. I løpet av det siste året har vi også satt stadige besøksrekorder på mobil og nett, og opplagsutviklingen til papiravisen er betydelig forbedret. Øverbye har mye av æren for alt vi har fått til, sier Helle.

Han regner med å ha en ny nyhetsredaktør på plass i løpet av kort tid.