Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladets politiske kommentator: - Marthinsen ingen trussel mot regjeringen

Dagbladets politiske kommentator Gudleiv Forr tror stortingsrepresentant Finn Kristian Marthinsens utspill er forgjeves: - Han vil snart oppdage at han er helt alene om å mene dette, sier Forr.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gudleiv Forr mener det er svært lite sannsynlig at regjeringen risikerer å måtte gå av som resultat av en utsettelse av kontantstøtteordningen, slik KrF-representanten i dag mener:

  - Det vil være politisk helt umulig for regjeringen å utsette noe som er vedtatt og som så mange familier har basert sin økonomi på, sier Gudleiv Forr.

  - Men prinsipielt mener jeg at regjeringen må kunne kutte hvor som helst på statsbudsjettet - også i kontantstøtteordningen - hvis de ser det som nødvendig.

  - Hvis regjeringen likevel utsetter ordningen, vil et regjeringssammenbrudd på grunn av kontantstøtten være svært lite sannsynlig, mener Forr.

- Helt alene

- Hvis stortingsgruppa da bestemmer seg for å beholde støtteordningen, må regjeringen gå. Men Finn Kristian Marthinsen vil snart finne ut han er helt alene om å ønske regjeringens avgang på dette grunnlaget, mener Dagbladets kommentator.

  I en spørrerunde NTB har utført blant KrF-politikere på Stortinget, vil ingen kommentere Marthinsens utspill:

  - Parolen i KrF ser ut til å være at man ikke skal kommentere budsjettsaker overhodet, tror Gudleiv Forr.

- Tvinges i retning Ap

Leder av politisk avdeling i NTB, Svein Kristoffersen, skriver i en kommentar i dag at en kontantstøtte-utsettelse vil tære hardt på Bondeviks og KrFs troverdighet.

  En utsettelse vil tvinge fram et budsjettkompromiss med Arbeiderpartiet, mener Kristoffersen:

  «Regjeringen kan bli tvunget inn i en situasjon der alternativene er enten en avtale med Ap, eller å kaste kortene.» skriver Kristoffersen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!