Dagbladets reporter på Heathrow: - Kaos!

Store forsinkelser etter at Oslo-flyet måtte nødlande.

STORE FORSINKELSER: British Airways flyet til Oslo måtte nødlande midt i morgenrushet, noe som gjorde at to rullebaner ble stengt. Det har ført til mange kanselleringer og lange køer på Heathrow i London i dag. Foto: Tore Bergsaker
STORE FORSINKELSER: British Airways flyet til Oslo måtte nødlande midt i morgenrushet, noe som gjorde at to rullebaner ble stengt. Det har ført til mange kanselleringer og lange køer på Heathrow i London i dag. Foto: Tore BergsakerVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladets reporter, Tore Bergsaker, er nå på Heathrow, på mellomlanding mellom New York og Oslo.

Han skulle egentlig vært passasjer på British Airways-flyet til Oslo, som måtte nødlande, men grunnet sen ankomst fra New York, rakk han ikke å komme med det flyet.

- Det var vel like greit, sier Bergsaker.

Han forteller at det nå er passasjerkaos på Heathrow-flyplassen. To av rullebanene ble stengt i forbindelse med slukkearbeidene på Airbus A319-flyet, som hadde 75 passasjerer om bord.

Det vil bli store forsinkelser ut dagen som følge av nødlandingen. Den skjedde på et svært lite beleilig tidspunkt i den massive morgentrafikken til Heathrow fredag, og minst 32 fly ble omdirigert til andre flyplasser.

- Det virker som at 2/3 av flyene er kansellert. På mange andre flighter står det «conotact airline», sier Bergsaker.

- Folk her er forvirret, og vet ikke om eller når de kommer seg videre. Når to rullebaner stenges på et tidspunkt som dette, blir det en propp i systemet som tar noe tid å løse opp, sier han.

Heathrow er verdens stredje største flyplass, målt i antall passasjerer per døgn. 69 millioner passasjerer reiste fra flyplassen i 2011.