db-rettelser
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

15.09.2023

Dagbladet beklager etter artikkel fra Bykle kommune.

13.09.2023

I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at Trygve Slagsvold Vedum ikke vil ta selvkritikk for kommunikasjonen rundt Melkøya. Siden spørsmålet først ble stilt uten at Sandra Borchs uttalelser var premisset, er ingressen og et sitat endret.

13.09.2023

I sitatet til Scheele Carlsen sto det ved en feil at «det er riktig at staten tar regninga». Her skulle det stå «det er riktig at staten ikke tar regninga», i samsvar med tittel på saken og opplysningen fra Slottet.

09.09.2023

Dagbladet har korrigert en formulering i en lederartikkel etter publisering. Vi skrev: «Først uttalte de at dette ikke var noen sak for dem, så erklærte Økokrimsjef Pål Lønseth seg inhabil». Det riktige er at Lønseth erklærte seg inhabil før Økokrim kommenterte saken.

07.09.2023

I saken «Nye mobbefunn: - Ekstremt» har vi gjort en presisering, lagt til noe, for å vise hva setningen viser tilbake på. Endring i kursiv:

 • På 112 skoler svarer minst én av fire elever på ett eller flere trinn at de mobbes minst to til tre ganger i måneden.
 • På 136 skoler svarer null elever på ett eller flere trinn at de mobbes.

Det kan imidlertid dreie seg om langt flere enn disse skolene der minst én av fire blir mobbet, viser Dagbladets kartlegging.

06.09.2023

I en tidligere versjon av denne meldingen stod det at ulykken skjedde mandag. Det riktige er at ulykken skjedde lørdag. Dagbladet beklager.

I den første versjonen av denne studioposten sto det at politiet hadde henlagt drapstrusselen mot Sofia Rana. Det korrekte er at Rødt-politikeren anmeldte det hun anså som en drapstrussel, og at saken nå er henlagt fordi det anmeldte forholdet ifølge politiet ikke er straffbart. Dagbladet har også justert i den opprinnelige saken fra 30.8.2023.

05.09.2023

I den første versjonen av grafikken sto det at INP hadde fått 5,7 prosent av stemmene i årets skolevalg. Det riktige er at 5,7 prosent av stemmene gikk til andre partier enn de ni stortingspartiene samlet. INP fikk en prosent av stemmene i årets skolevalg, ifølge de offisielle resultatene.

I den første versjonen av posten, og i en pushmelding, skrev Dagbladet at det dreide seg om 159 fornærmede i Frosta-saken. Politiet presiserte deretter at det dreide seg om 159 potensielt nye fornærmede, og at det vil komme i tillegg til de 93 som allerede er klassifisert som fornærmede. Det totale tallet er derfor potensielt 252 fornærmede.

29.08.2023

I den første versjonen av saken skrev omtalte Dagbladet Nidaros' partimåling utført av InFact. Målingen viste seg å ha omfattende feil. Tallene for Trondheim viste at Høyre fikk 33 prosents oppslutning på målingen, noe som er nesten dobbelt så mye som Ap, som fikk 17,5 prosent.

Disse tallene er ikke riktige. De nye tallene fra InFact viser at Ap fikk 22,8 prosent, mens Høyre ligger på 27,5 prosent.

25.08.2023

I den første versjonen av saken skrev Dagbladet at regnestykket om skatteøkninger er utarbeidet av SSB for Høyre. Det riktige er at regnestykket for det meste er utarbeidet av Høyre, basert på tall fra SSB. SSB har bare utarbeidet én del av regnestykket.

11.08.2023

Onsdag 09. august rapporterte Dagbladet meldinger om at internettsensasjonen Lil Tay var død. Dette kom via en Instagram-post på hennes bruker og ble omtalt i en rekke medier, deriblant Dagbladet. Torsdag 10. august kom det meldinger om at hun var i live da familien rykket ut på nevnte Instagram-profil og opplyste at kontoen var blitt hacket og at meldingen dagen før var feil.

Dagbladet har endret i den opprinnelige artikkelen og fulgt opp med en egen artikkel der dødsfallet avkreftes.

08.08.2023

I Dagbladets lederartikkel 8. august 2023 ble det vist til et intervju med partilederne i Rødt og SV, Marie Sneve Martiniussen og Kirsti Bergstø, om det dårlige sommerværet i sør og godværet i nord. Dagbladet vil understreke at intervjuet med de to ble gjort før ekstremværet Hans traff Norge. De uttalte seg om det dårlige sommerværet i sør generelt. Dette er også presisert i nyhetssaken med de to og opplysningen er også lagt til i lederartikkelen.

03.08.2023

Dagbladet hadde skrevet at meteoritten som pilspissen består av, traff jorda for 1500 år siden. Det riktige er at den traff jorda 1500 år før vår tid, altså for drøye 3500 år siden. Dette er nå rettet.

31.07.2023

I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at Remi Lucidi ble skremt av en hushjelp som angivelig banket på vinduene i toppleiligheten han befant seg i. Det stemte ikke. Han banket selv på vinduet til en toppleilighet som en hushjelp befant seg inn i. Det er nå endret i saken.

30.07.2023

I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at Hatti Bailey var gjort kjent med omtalen av bruddet med Vilde Aarset. Det stemte ikke. Det er nå ivaretatt, og det er gjort ytterligere endringer i saken.

27.07.2023

Dagbladet siterte først TV 2 på at de to er siktet for å fly i ruspåvirket tilstand. Klokken 09:17 opplyser politiet at de kun er siktet for brukstyveri av fly, ifølge TV 2.

27.07.2020

I en tidligere versjon av denne posten sto det at politiet hadde avhørt en mistenkt i forbindelse med brannen. Det stemmer ikke.

26.07.2023

I en post og en push fra Dagbladet skrev vi at det ble poengdeling mellom IK Klaksvik og Häcken. Det riktige er at poengene ikke fordeles etter det første oppgjøret, men at det skal spilles et returoppgjør. Det første oppgjøret endte uavgjort.

25.07.2023

I en pushmelding kalte vi LSK-spiller Akor Adams for Aktor Adams. Det er ikke korrekt navn.

24.07.2023

I en melding om at fotballegenden Trevor Francis er død, kom vi i skade for å legge bilde av feil person i meldingen og på Dagbladets forside.

20.07.2023

I noen formuleringer i saken sto det opprinnelig ikke at det var temperaturmåleren på et hotell i Side i Tyrkia som viste 51 grader. Vi presiserer at dette ikke var en offisiell måling.

17.07.2023

 • «BETTAN» UTSETTERI en tidligere versjon av denne saken sto det at Elisabeth Andreassen avlyste sin opptreden i programmet «Lotta på Liseberg» som følge av sykdom. Det stemmer ikke. Opptredenen er utsatt.

16.07.2023

 • To døde i bilulykke
  Denne saken ble først publisert med et usladdet bildet av ulykken. Bildet av ulykkesbilene burde vært sladdet fra start. Bildet er søndag kveld sladdet både på Dagbladets nettsider og på sosiale medier.

13.07.2023

I denne saken skrev Dagbladet først at det ble slått varmerekord ved Slettnes fyr, med 28,8 varmegrader, onsdag 12. juli 2023. Det riktige er at Slettnes fyr sammen med Berlevåg var varmest i Norge denne dagen. Det er første gang at fyret er det varmeste stedet i Norge siden 25. juli 1964. Dagbladet har derfor fjernet at det var varmerekord fra saken og i sosiale medier.

03.07.2023

I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at regelverket sier at kontroller skal foregå etter ulykker. Det riktige er at kontrollene skal foregå årlig. Dagbladet har derfor endret noe brødtekst og byttet til et annet poeng i tittel.

26.06.2023

I den første studio-posten om denne saken skrev Dagbladet at “norske fornøyelsesparker stenger ikke”, men i saken ble det bare vist til Tusenfryd. DinSide har også vært i kontakt med Kongeparken.

23.06.2023

I den første versjonen lød ingressen: «TV 2-journalisten laget reportasje om forskere han selv hadde vært med å finansiere. - Han har helt åpenbart en dobbeltrolle her – som både aktivist og journalist i samme sak, sier presse-ekspert.»

Det ble endret til: «TV 2 får kritikk om dobbeltrolle etter sak om ME.»

Avsnittet: «Det TV 2 ikke forteller er at journalisten som har skrevet artikkelen, Pål S. Schaathun, tidligere har samlet inn over en halv million kroner til biomedisinsk ME-forskning. Pengene gikk hovedsakelig til Haukeland-forskerne som omtales i artikkelen.»

Er endret til:

«Journalisten som har skrevet artikkelen, Pål S. Schaathun, har tidligere samlet inn over en halv million kroner til ME-foreningen, som støtter biomedisinsk ME-forskning. En halv million av ME-foreningens tildeling på over én million i 2021 gikk til forskerne ved Haukeland.»

Sitatet fra Pål S. Schaathun er lagt til 23. juni 2023.

Strøket: TV 2-journalisten ønsker ikke å kommentere kritikken som rettes mot ham.

Dette avsnittet er lagt til: «TV2-journalisten sier i ettertid at kildehenvisningen i artikkelen er en feil. Dette er notater som skulle plasseres i en faktaboks. Han opplyser til Dagbladet at ME-foreningen ikke var en kilde i artikkelen utover faktaboksen.»

Det siste avsnittet i artikkelen er også lagt til 23. juni 2023:

Dagbladet gjør oppmerksom på at TV2 ble felt i Pressens Faglige Utvalg (PFU) 25. januar 2023 for artikkelen «Lå bortgjemt og hjelpeløs – reddet av kreftbehandling». TV2. PFU felte TV2 for manglende åpenhet om bakenforliggende forhold. PFU mener TV2 skulle opplyst at journalisten som skrev artikkelen, hadde samlet inn penger til forskning på ME. Men slik PFU ser det, kan dette ikke karakteriseres som en formell binding eller åpenbar dobbeltrolle for journalisten i dag, jf. VVP 2.2. Utvalget lander derfor på at innsamlingen i 2018 alene ikke kan diskvalifisere vedkommende fra å dekke ME-feltet flere år senere.

21.06.2023

I den første versjonen av denne saken skrev vi at styrehonoraret var 2000 kroner i året. Det riktige skal være 2000 kroner for hvert møte. Dette er rettet opp 21.6.2023 kl 08.50. Frode Elgesem har hittil ikke deltatt på noen av møtene.

18.06.2023

I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at de tre andre mennene som overlevde er siktet for medvirkning til uaktsom kjøring. Det er rettet til at de er siktet for medvirkning til kjøring i ruspåvirket tilstand.

17.06.2023

I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at Yngve Hågensen døde lørdag. Det er rettet til at LO meldte om dødsfallet lørdag. Dødstidspunktet er ikke offentlig kjent ennå.

16.06.2023

I en tidligere versjon av denne saken, skrev Dagbladet at vaktparaden var avlyst i sommerhalvåret. Det riktige er at paraden kun er avlyst fredag.

13.06.2023

Ved et uhell la vi på bilde av feil person på denne saken. Det var ikke Frode Pedersen, men hans kollega. Vi har nå oppdatert bildet.

11.06.2023

I den første versjonen av denne saken meldte Dagbladet at Vita Mashadi vant kjendistravløpet. Det var feil. Det var tvillingsøsteren Wanda Mashadi som vant løpet.

11.06.2023

I den opprinnelige nyhetsposten var det ikke tilstrekkelig forbehold i teksten. Dette er nå justert.

09.06.2023

Dagbladet skrev følgende i en pushmelding: «Oslo kommune dømt til å betale 780.000 kroner i erstatning etter stupeulykke på Munch brygge». Dette er ikke riktig, og NTB har senere presisert nyhetsmeldingen. Det riktige er at erstatningsbeløpet er ikke tallfestet i dommen – 780.000 er omkostninger.

09.06.2023

I den første versjonen av denne saken brukte Dagbladet feil mellomnavn på Emil Weber Meek. Dette er rettet.

07.06.2023

Enkelte steder i denne saken stod det først at dette skjedde ved Bekkelaget skole. Det riktige er Bekkestua skole.

06.06.2023

Dagbladets anmeldelse ble publisert med med feil terningkast. Ved en feil lå anmeldelsen først ute med terningkast 6. Riktig terningkast er 4. Dagbladet rettet dette kl. 22.19.

05.06.2023

Dagbladet har justert ett av sitatene til sjefredaktør Mari Skurdal i Klassekampen, da man kunne få inntrykk av at Skurdal var enig med Anne Holt om at Klassekampen-journalisten var inkompetent. Det mener ikke Skurdal og Dagbladet har justert deler av teksten.

02.06.2023

Dagbladet skrev først at en person har status som siktet etter truslene som førte til at en barnefestival i forbindelse med Pride i Bergen ble avlyst torsdag. Det er ikke riktig, det korrekte er at en person har status som mistenkt.

30.05.2023

I saken «Fant brevet etter 19 år» skrev Dagbladet først at det var avisa Glåmdalen som brakte nyheten først. Det medfører ikke riktighet. Det var Mitt Kongsvinger som omtalte den aller først.

26.05.2023

 • - Nesten ingen i gatene
  Dagbladet skrev først at NHO Reiselivs medlemsundersøkelse var fra 12. mai. Det riktige er at den er fra januar, men ble oppdatert på deres nettsider i mai. Dette er nå rettet.

24.05.2023

 • mann død etter ulykke på e6 I det første pushvarselet Dagbladet sendte på dødsulykka på E6 var det feil lenke. Dette ble korrigert i ny pushmelding.

24.05.2023

 • Hun erstatter Pernille Sørensen I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at Bård Tufte Johansen er 35 år gammel. Han holder seg riktignok godt, men den riktige alderen er 53 år. Dette er nå rettet.

14.05.2023

 • Slakter monsterbygg I den første versjonen av denne saken skrev Dagbladet at det dreide seg om en billion dollar. Det korrekte er en milliard dollar. Dette er nå rettet.

11.05.2023

 • Ble dopingtestet på Sats I den første versjonen av denne saken oppga Dagbladet feil alder på den omtalte. Det er nå rettet.

08.05.2023

 • Frp-topp befølte journalisterDagbladet gjorde i etterkant av publisering noen justeringer av beskrivelsene av situasjonen. Vi tok ned detaljnivået i artikkelen fordi saken var i en tidlig fase.

08.05.2023

 • Dødsårsaken klarRettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at åreforkalkning kan føre til diabetes. Dette stemmer ikke. Det riktige er at diabetes kan føre til åreforkalkning.

03.05.2023

 • - får sparken Dagbladet retter: Mandag siterte Dagbladet Sunnmørsposten på at Aafk-trener Lars Arne Nilsen fikk sparken i Aalesund. Opplysningen var feil, og Dagbladet tok ikke forbehold, verken i tittelen på saken eller på Dagbladets forside. Tittelen på saken er nå oppdatert med en sitatstrek.

02.05.2023

 • - Spritalarm var IT-feil: Dagbladet retter: Vi meldte først at en person fra Østfold var innlagt på Oslo universitetssykehus (OUS) med metanol-forgiftning. Dette viste seg å være en feil i e-post-systemet til OUS, og er nå rettet.

27.04.2023

 • - Nulltoleranse: Dagbladet retter: I en tidligere versjon av denne saken manglet ordet «uforholdsmessig» to steder. Det er nå oppdatert.

24.04.2023

 • Presisering: Presisering: I tilsvaret er det presisert at Jehovas Vitner uttaler seg på generelt grunnlag.

20.04.2023

20.04.2023

 • presiseringPresisering: Vinkelen i denne posten, som opprinnelig er publisert hos NTB, er justert noe for å presisere at Lyngby og partiets standpunkt fortsatt er at de er imot bombenger.

18.04.2023

 • Kjørte feil - ble skuttI en tidligere versjon av denne saken skrev Dagbladet at 16-åringen Raldp Yarl ble drept. Dette medfører ikke riktighet. Ralph Yarl ble såret.

16.04.2023

 • Flere tilfeller av marburg-virusWHO fraråder per nå restriksjoner på reise -og/eller handelsvirksomhet i Ekvatorial-Guinea. Dagbladet skrev først at WHO fraråder alle reiser til Ekvatorial-Guinea. Feilen ble rettet søndag formiddag.

13.04.2023

 • elever slutter etter avsløringerI en artikkel om Inherred kristne skole 12.04.2023, krediterte ikke Dagbladet Trønder-Avisa for at det var de som først opplyste om skolens verdisyn. Det er nå rettet.

11.04.2023

 • Politipatrulje angrepet med knivDagbladet publiserte tidligere i dag en video fra en hendelse i Lier. Vi hadde ikke rettighetene til å bruke videoen og den er nå avpublisert.

10.04.2023

 • Mann funnet omkommet etter leteaksjonI en tidligere versjon av denne studioposten siterte Dagbladet politiet på at funntidspunktet var rundt klokka 23:30. Det stemmer ikke. Funnet ble gjort cirka klokka 23:50, opplyser politiet.

07.04.2023

 • putins palass En tidligere versjon av denne saken ble publisert 3. april 2023. Den baserte seg på en misforståelse om at et nyoppdaget missilsystem ble knyttet til et tidligere omtalt Putin-palass ved Svartehavet. Vi presiserer at det er snakk om to unike palass. Den nye versjonen beskriver det som skal være Putins vinterpalass.

05.04.2023

 • Sjokkpris på afterski I en tidligere versjon av denne saken, skrev vi at halvliterprisen ved Hovden Alpin Resort var 179 kroner. Konsernsjef Ann-Torill Brikstal understreker at de kun selger 0,4 liter fatøl til 122 kroner, og at dette gir en halvliterspris på 152 kroner. Pris for en flaske Calsberg på 0,33 liter er 118 kroner.

04.04.2023

 • søkt om konkursbeskyttelSE:I første utgaven av denne saken skrev NTB at Virgin Orbit Holdings har begjært seg konkurs. Beskrivelsen av prosessen er nå endret fra konkurs til konkursbeskyttelse. Dette ble endret 10.37.

31.03.2023

 • RetteLSE: Dagbladet hadde ikke dekning for den opprinnelige tittelen i denne saken. Dette er nå justert.

28.03.2023

 • Skoleskyting: I en tidligere versjon av denne saken skrev vi at gjerningspersonen var en kvinne - etter opplysninger fra politiet. Dette er ikke riktig. Politiet har seinere opplyst at vedkommende identifiserte seg som trans. Saken er nå korrigert.

27.03.2023

 • kong henry VIIII en tidligere versjon av denne saken skrev vi at Henry VIIIs fjerde kone, Anne of Cleves, ble halshogget. Dette er ikke riktig, da Anne of Cleves overlevde Henry VIII. Saken er nå korrigert.

27.03.2023

 • SOFIES VEI UTI denne saken har vi fjernet et bilde og lagt inn noen justeringer etter innspill fra fagpersoner.

23.03.2023

 • pushmelding I en pushmelding sendt 09.21 skrev Dagbladet at det var Russlands utenriksminister som ville komme med siste nytt under en pressekonferanse. Det korrekte er at det er Maria Zakharova, talspersonen for utenriksdepartementet, som orienterte. Dette ble rettet i en pushmelding sendt 09.26

21.03.2023

 • Nav med utbetalingsblemme I en tidligere versjon av denne saken sto det at det ble utbetalt for mye penger i ingress og bildetekst. Feilen skjedde da nyhetsstudioposten ble omgjort til en artikkel. Det riktige er at for lite penger ble utbetalt.

19.03.2023

 • Full strid I en tidligere utgave av denne saken kunne man midtveis få inntrykk av at Kari Elisabeth Kaski sto bak det omtalte endringsforslaget om at klimahensynet skal trumfe naturvern. Kaski er derimot uenig i dette forslaget, og noe brødtekst er derfor lagt til i ettertid.

11.03.2023

 • Frontkollisjon mellom flybuss og personbilI en tidligere versjon av denne posten skrev Dagbladet at ulykken skjedde i Tromsø. Det stemmer ikke. Ulykken skjedde mellom Sørreisa og Bardufoss i Troms og Finnmark.

08.03.2023

 • Møtte regimeleder: - Forkastelig I en tidligere versjon av denne saken sto det at bare Norge, Ungarn og Polen møtte Irans utenriksminister. Det riktige er at flere europeiske land møtte ham.

04.03.2023

 • - Jeg føler meg friDagbladet har fjernet enkelte formuleringer fra denne saken etter publisering i samråd med Raggan.

02.03.2023

26.02.2023

 • KRitiseres etter opptredenI en tidligere versjon av denne posten fjernet Dagbladet et sitat om covid, som ikke medfører riktighet. Sitatet er nå fjernet.


24.02.2023

 • Wagner hevder å ha kontroll over BerkhivkaI en tidligere versjon av denne posten skrev Dagbladet først at Wagner hevdet å ha tatt kontroll over Bakhmut. Det stemmer ikke. Wagner-lederen Yevgeny Prigozhin hevder å ha tatt kontroll over byen Berkhivka.
 • Raser: Nektet mat i 24 timer I en tidligere versjon av denne saken sto det at Fosen-dommen kom i fjor høst. Det riktige er høsten 2021.

23.02.2023

 • OrienteringMannen som er siktet for drapsforsøk etter skytingen på Furuset har en nær relasjon til en ansatt i Dagbladet. Den ansatte har selvsagt ingen befatning med Dagbladets journalistiske dekning av saken. Dagbladet dekker denne saken på ordinært vis.

17.02.2023

 • Finnes ingen militær løsning I en tidligere versjon av denne saken, produsert av NTB, hadde tittelen «Forsvarssjefen: Ukraina kommer ikke til å vinne krigen». Den er nå endret, for mer korrekt gjengivelse av forsvarssjef Eirik Kristoffersens faktiske uttalelser.

15.02.2023

 • Feriemareritt: - Regning på 300 000 I en tidligere versjon av denne saken sto det i ingressen at ulykken kostet henne dyrt. Dette er ikke riktig ettersom Jordon Hunts forsikring dekket regningen minus forsikringspremien. Den er nå rettet slik at det står: Hun kunne se sin egen kneskål, og dette kunne ha blitt svindyrt. Heldigvis hadde hun forsikring.

14.02.2023

 • Dette betyr truslene I en tidligere versjon av denne saken sto det at Ukraina tok tilbake Kharkiv by i en motoffensiv. Det riktige er at det var store deler av Kharkiv fylke som ble tatt tilbake i denne motoffensiven.
 • LEIER UT BALKONG TIL 8000I en tidligere versjon av denne saken var Sydney omtalt som Australias hovedstad. Hovedstaden i Australia er Canberra.
 • Opprør etter møte-nei I en tidligere versjon sto det at kultur- og likestillingsministeren snudde og inviterte til et møte som følge av Språkråd-styrets kritikk. Det riktige er at det ikke er blitt invitert til et møte av denne typen. Tittelen og ingressen er derfor endret.

10.02.2023

 • NTB omtalte det først som en straffesparkkonkurranse, men endret siden til straffeslagkonkurranse. Dagbladets post er oppdatert.
 • morten ramm stormer scenen I en kort periode lå det feil GIF på klippet med Morten Ramm som stormet scenen. Det er nå fjernet.

09.02.2023

 • ntb trekker melding om Christian atsuNTB trekker meldingen om at fotballspilleren Christian Atsu er reddet fra ruinene etter jordskjelvet i Tyrkia. Saken var basert på uriktige opplysninger. I AP-meldingen fra kl. 16.50 gikk det fram at bekreftelsen fra Ghanas fotballforbund på Twitter ble sendt ut allerede tirsdag, og ikke torsdag. Det viste seg senere at det ikke var hold i meldingen til Ghanas fotballforbund. Onsdag kom det kontrabeskjed fra Atsus agent Nana Sechere om at skjebnen til Atsu var uviss. Sechere opplyste da om at Atsu ikke var funnet ennå.
 • ELSKERINNA STÅR FRAMI en tidligere versjon av denne saken framsatte Manninche påstander om Peitersen som han ikke hadde svart på. De konkrete påstandene om Peitersen er derfor fjernet fra saken.
 • HER ER HISTORIEN BAK NRK-HUSETOskar Wisting, som var først til Sydpol-punktet sammen med Roald Amundsen og tre andre nordmenn, er farfar til selger og tidligere eier Knut Wisting av det såkalte NRK-huset i Oslo. Vi skrev først feilaktig at Oskar Wisting er oldefar.

08.02.2023

 • I en bildepost med tittelen «Det ble gull» om seier til Norge i miksstafett, oppfordret Dagbladet innledningsvis leserne til å «legge igjen sin hilsen til gullgutta her». Det riktige skal selvfølgelig være «gullgutta og - jentene». Feilen ble raskt rettet. Vi beklager så mye.
 • konfronterte vassbakk: - Tok med peppersprayI en tidligere versjon av denne saken stod det at Erlend Frafjord har bidratt i produksjonen av denne serien. Det er ikke korrekt, det riktige er at han har bidratt som kilde i serien.

06.02.2023

 • I tittelen på et Facebook-innlegg publisert klokka 16.57 skrev Dagbladet at Cecilie Ramona Kåss Furuseth er 28 år. Det var en tastefeil. Furuseth er 38 år, og tittelen er nå korrigert.

26.01.2023

 • - Vår tillit er svekketI første versjon av saken skrev Dagbladet «Emilie Enger Mehl er forelagt Stenslands kommentarer, men har ikke besvart Dagbladets henvendelse. Hun har ikke selv bekreftet at hun hadde den kinesiske appen på jobbtelefonen, men Dagbladet har sett dokumentasjon på dette.» Siste setning er fjernet. Det riktige er at Dagbladet er kjent med at Mehl hadde den kinesiske appen på jobbtelefonen.

25.01.2023

 • Merking
  Dagbladet Pluss har de siste månedene publisert en rekke artikler av den danske frilansjournalisten Joan Pickering. Noen av sakene har vært publisert i utlandet tidligere, og Dagbladet har nå lagt inn info om dette i artiklene.

23.01.2023

 • Flere tusen nordmenn rammetDagbladet har gjort flere endringer i saken «Flere tusen nordmenn rammet», som handler om at Forsvaret må ut med flere titalls millioner i ekstra utgifter i lønn. BDO-rapporten som Dagbladet omtaler, tok ikke for seg feriepenger på sluttbonus, noe vi ikke hadde tydeliggjort godt nok, men gjort i etterkant da vi ble kjent med feilen. I saken kom HV-soldat Lars Bugge Aarset med flere uttalelser gitt på feil premisser, som var knyttet til BDO-rapporten. Dagbladet har fjernet disse uttalelsene. Dagbladet beklager feilen.

20.01.2023

 • avis: skal diskutere returVi kom i denne posten i skade for å legge på bilde av et serbisk flagg, ikke et russisk flagg. Bildet av feil flagg lå også på Dagbladets forside. Det er nå rettet.

19.01.2023

 • Rekordhopp: - RussifisertDet var først den tyrkiske byen Alanya som var avbildet i denne saken. Det var Antalya som skulle være avbildet, og dette er nå rettet.

17.01.2023

 • Trues med bøter: - Helt søkt
  I denne saken sto det at Helsedirektoratet mener det er alkoholreklame at bryggeriet Salikatt blir tagget i privatpersoners ølbilder på Instagram. Det riktige er at Helsedirektoratet mener Salikatt kan bli bøtlagt dersom de lar taggede innlegg være synlige på bryggeriets profil.
 • POLITIET UNDERSØKER OM KNIVSTIKKING HAR SAMMENHENG MED OSLO-SKYTINGNTB skrev først at dette dreide seg om en knivstikking på Lørenskog. Det riktige er at det dreier seg om en knivstikking i Lillestrøm 3. desember.

14.01.2023

 • Trump-organisasjonen får million-bot
  Denne studioposten ble publisert på Facebook med tittelen «Trump-organisasjonen får milliard-bot». Det er feil og det riktige er: «Trump-organisasjonen får million-bot». Det er nå rettet.

11.01.2023

 • Mange klager på nytt på nytt Dagbladet retter: Dagbladet har presisert at kun to av klagene NRK har fått etter «Nytt på Nytt» dreier seg om nazi-vitsen og justert tittel og innhold deretter.

10.01.2023

 • FEIL I PUSHTEKST
  Dagbladet retter: Ved en feiltakelse skrev Dagbladet i en av sine pushtekster at IMF slo alarm om den globale økonomien. Det var Verdensbanken som slo alarm. Dette ble rettet i en ny pushtekst til leserne.

10.01.2023

 • - Slåss med politiet Dagbladet retter: Etter publisering av første post i denne saken, har Dagbladet fjernet et navn på et vitne i saken, som ble navngitt ved en feil. Dagbladet har også fjernet en opplysning vi mener ikke er relevant for saken etter første publisering.

09.01.2023

 • Russland:-BakhmutskoyE har falt I en tidligere versjon av artikkelen var vinkelen «Russland: - Bakhmut har falt». Det riktige er at bosettingen Bakhmutskoye, i nærheten av Bakhmut, skal ha falt, ifølge russiske medier.
 • Tinder lanserer ny knapp Dagbladet retter: I tittelen i denne saken kalte vi først den nye knappen en «sexknapp». Vi har nå justert tittelen i saken.

08.01.2023

 • Avdøde jenter var under tiltak fra barnevernet
 • Dagbladet siterte NRK på at de avdøde i Spydeberg var under barnevernets omsorg. Kort tid seinere kom det en rettelse - de var under tiltak fra barnevernet, ikke under barnevernets omsorg.

05.01.2023

 • Reisegarantien gjelder ikkeI en tidligere versjon av artikkelen var vinkelen «Dropper reisegaranti». Det stemmer ikke, og er rettet til at reisegarantien gjelder, men ikke ved force majeure.

03.01.2023

26.12.2022

 • OVERRASKet av julegave: - Ondskap I en tidligere utgave av denne artikkelen sto det at Høyesterett hadde midlertidig opphevet regelen Title 42. Det riktige er at de har utsatt utløpsdatoen.

20.12.2022

 • POLITIBETJENT KOLLAPSER I den første utgaven av videoen viste Dagbladet TV til kilder som hevder at politibetjenten ble utsatt for fentanyloverdose. Det blir upresist. I den oppdaterte versjonen har Dagbladet TV intervjuet en seniorforsker ved Folkehelseinstituttet, samt inkludert en toksikologs vurdering. De understreker at man ikke kan fastslå at det er snakk om en overdose.

16.12.2022

 • River nyoppdaget landsby
  Dagbladet skrev at prosjektet vil koste over 149 millioner kroner. Det riktige er rundt 147 milliarder kroner.

13.12.2022

 • Mulig ulveobservasjon Ved en feil skrev Dagbladet at Ormåsen skole ligger i Drammen. Det rette er Øvre Eiker. Dette er nå justert.

10.12.2022

 • Oda-sjefen håvet inn Dagbladet har justert tittelen i denne saken etter publisering. I det første utgaven koblet Dagbladet inntekten til Oda-sjefen med selskapets økonomiske utfordringer. Det medfører ikke riktighet og tittelen er nå justert.

7.12.2022

 • Opphever kuneforhold med telenor Dagbladet fikk først opplyst at hele taushetsplikten til Thoner er opphevet. Det riktige er at den oppheves for ett kundeforhold, ikke for alle, slik Dagbladet først meldte.

6.12.2022

 • - Får tilgang til konfidensielle varslersaker I en tidligere utgave av denne saken stod det at ombudet får tilgang til hemmelige varslersaker. Det riktige er at de får tilgang til konfidensielle varslersaker. Dagbladet har rettet både på front og i sak.

5.12.2022

 • «Sesam stasjon»-stjerne dødeI den første versjonen av denne saken så det ut som at amerikanske «Sesame Street» og norske «Sesam stasjon» er det samme. Dette er ikke riktig og er tydeliggjort i Dagbladets artikkel.

3.12.2022

 • TO SIKTETRETTELSE: I en tidligere versjon av denne saken skrev Dagbladet at tre personer var siktet i saken. Det medfører ikke riktighet. To personer er siktet, mens en tredje person er innbrakt etter politiloven.

29.11.2022

 • Fikk skattesmell - forsvares
 • Rettelse: Dagbladet skrev først at fylkesleder Åshild Pettersen hevdet at ingen politikere forsøker å unngå skatt. Dagbladet har rettet til at påstanden gjelder de tre SV-politikerne som har fått skattekrav.

27.11.2022

26.11.2022

Overdosemysteriet

Rettelse: På forsiden av Dagbladet.no ble det først omtalt at fire personer døde av overdose på to timer i Oslo. Dette er ikke riktig. Alle de fire omtalte overlevde.

25.11.2022

 • Ned 38 kilo - tre grep
  Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken skrev Dagbladet at Anna hadde gått ned 87 kilo. Det riktige er at hun gikk ned fra 125, til 87 kilo. Det vil si en vektnedgang på 38 kilo. Saken ble rettet 09.28.

24.11.2022

 • Alvorlig svekket
  Rettelse: Dagbladet skrev først at det var styrker fra det russiske luftforsvaret som var svekket. Det stemmer ikke. Det riktige er at det er snakk om russiske luftlandestyrker - som er underlagt den russiske hæren. Feilen ble rettet klokka 10.15
 • Varsler står fram:- Arbeidsplassen er ødelagt
  PFU-kritikk: I den første versjonen av denne artikkelen manglet vi imøtegåelse fra hovedverneombudet i Rogaland brann- og redningsvesen, som sier seg sterkt uenig i brannmester Kjetil Dyngelands påstander om et angivelig motvarsel. Det beklager vi.
  Onsdag 23. november 2022 slo Pressens Faglige Utvalg (PFU) fast at Dagbladet i artikkelen har opptrådt kritikkverdig på punkt 3.2 i Vær Varsom-plakaten. Les PFUs uttalelse her.

22.11.2022

 • Gressbrann i Alver - mann avhørt
  Rettelse: Dagbladet skrev først at mannen som politiet har vhørt var mistenkt for påsettelse av brannen. Dette stemmer ikke. Politiet har avhørt mannen i forbindelse med brannen. Dette ble rettet 22.11.2022 klokka 11.56.

21.11.2022

 • Ble fanget på kamera
  Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken var stedet omtalt som Lierskogen i Drammen. Lierskogen ligger i Lier kommune. Stedet ble også omtalt som Liertoppen i artikkelen, i stedet for det korrekte Lierskogen.

 • Vedum lover to milliarder kroner til Ukraina
  Rettelse: I den første utgaven av nyhetsposten sto det at Vedum lover 20 milliarder kroner til Ukraina. Det korrekte skulle være 2 milliarder kroner.


18.11.2022

17.11.2022

 • Feil bildeRettelse: Dagbladet hadde en stund bilde av feil Gustav Witzøe på front og i sak. Dette er rettet opp.

14.11.2022

 • Lavrov innlagt på sykehus på Bali
  Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken sto det at «Lavrov omkom søndag kveld», istedenfor at han «ankom søndag kveld», som er det korrekte.

12.11.2022

 • Slaktes - føler meg lurt
  Presisering: I den første utgaven av denne saken var det noe mangelfull informasjon. Dette er lagt til:
  ** La inn informasjon som tydeliggjør hva strømstøtten dekker.
  ** Lagt til et avsnitt om at det er nettselskapene, ikke strømselskapene, som administrerer strømstøtten.

08.11.2022

 • Arktis kan smelte: Forskere slårfull alarm
  Presisering: I den første utgaven av denne saken sto det en bildetekst med følgende påstand: «Isen i Arktis smelter raskere på grunn av høy surhetsgrad i vannet». Dette stemmer ikke. Den korrekte formuleringen er: «Isen i Arktis smelter raskere og fører til økt havforsuring».Dette ble rettet 08.11.2022 klokka 10.02.

07.11.2022

 • Kan nyttes til tvangsarbeid: - Hårreisende
  Dagbladet skrev først at Rema 1000 signerte kontrakt med paneler fra det kinesiske selskapet JA Solar til Narvik. Det er ikke riktig. Rema 1000 har ikke signert kontrakt med kinesisk leverandør av solceller. Rema 1000 leier et bygg av RELOG som har solceller på taket. Det er RELOG som har Solcellespesialisten som leverandør. Solcellespesialisten har igjen JA Solar som en av sine underleverandører. Det refereres også til Rema 1000 butikker, men det riktige er distribunaler.

02.11.2022

 • StengerVi skrev først at de besøkende fortsatt er innesperret. Det stemmer ikke.

01.11.2022

 • Ga udokumenterte fakta
  Dagbladet skrev i den første versjonen at forskere påpekte at det ikke stemmer at narkotikabruken er økt. Dagbladet har endret formulering til at sentrale funn viser noe annet eller nyanserer bildet, og lagt til flere funn.

31.10.2022

27.10.2022

 • tv-serien «longshot»I arbeidet med dette prosjektet var ikke premissene for det redaksjonelle arbeidet tydelig nok forankret. Dagbladet har derfor valgt å avpublisere programmet.

26.10.2022

 • Slipper skattesmellDagbladet siterte NRK på at kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) har fått tilleggsskatt. Det riktige er at hun har fått et vedtak, som gjør at hun må betale ekstra skatt for den aktuelle perioden.

25.10.2022

 • Du kan bli sykI den opprinnelige versjonen av denne artikkelen ble det brukt et illustrasjonsbilde av en krydderhylle hos en vanlig norsk dagligvarebutikk, hvor merkevaren Hindu var synlig. DinSide har nå byttet ut bildet, og understreker at krydderprodusent Hindu ikke har noe med studien om bakterievekst å gjøre.

24.10.2022

 • fikk kjeft - dette skrev regjeringenI første versjon av denne saken ble utspillet om at oljeselskapene hadde sikkerhetsansvar, omtalt som en instruks og plan fra statsminister Jonas Gahr Støre. Dagbladet har endret den formuleringen og presisert tydeligere at både SMK-dokumentene og Støre selv understreket at staten også gjorde egne sikkerhetstiltak på norsk sokkel. Tittel, ingress og deler av brødteksten er derfor endret.

23.10.2022

 • Sabotører kan være i Norge
  I en tidligere versjon av denne saken sto det i en bildetekst: «Eieren av denne seilbåten, Firebird, en russisk britisk statsborger, ble mandag arrestert for å ha fløyet drone flere steder i Norge». Det stemmer ikke. Det riktige er at han har fløyet drone et sted på Svalbard.
 • Ut mot Ernas mann: - Ekkelt
  I en tidligere versjon av denne saken sto det at Ludvig den 16 var keiser. Det riktige er at han var konge. Det sto også at Marie Antoinette er mest kjent for å be skrubbsultne franskmenn spise kake hvis det skortet på brød. Det riktige er at hun er kjent for dette, men at hun trolig har blitt feilaktig tillagt utsagnet.
 • Gladnyhet
  I en tidligere versjon av denne studioposten sto det at Influenser Sophia Grace Brownlee gjestet «The Ellen Degeneres Show» i 2011, sammen med sin tvillingsøster. Det riktige er at hun gjestet programmet sammen med sitt søskenbarn.

20.10.2022

 • - Deler ikke farens syn eller venner
  I en tidligere versjon av denne saken sto det at siktede hadde erkjent forholdene han er siktet for i Norge. Det er ikke riktig. Det riktige er at han har erkjent å ha flydd drone på Svalbard, men ikke forholdene han er siktet for.

13.10.2022

 • - Jeg ble hjernevasket
  I den første versjonen av denne saken var det ikke med en presisering. Denne ble senere lagt til i saken.

13.10.2022

 • Får livstidDagbladet skrev først at juryen hadde nedlagt påstand om dødsstraff for Cruz etter at nyhetsbyrået Reuters melder dette. Det stemmer ikke. Dagbladet beklager feilen. Dette ble rettet 13. oktober klokka 17.55.

12.10.2022

 • -Privat aktør kan stå bakI første utgave skrev Dagbladet at Habeck var Tysklands finansminister. Dette stemmer ikke. Det riktige er næringsminister. Feilen ble rettet klokka 16.44 onsdag 12. oktober.

11.10.2022

 • Kjøper rus-kurs av omstridt forening
  Etter publiseringen av saken, presiserer Forsvaret overfor Dagbladet at det ikke er inngått noen skriftlig avtale med NNPF om avvikling av de aktuelle kursene. Dette etter at Dagbladet fikk svar på følgende spørsmål i en e-post:

  - Hva var bakgrunnen for at denne avtalen ble inngått? Ble det vurdert om andre aktører kunne tilby det samme?

  - Det er ingen andre aktører som tilbyr dette kurset.

  Dagbladet endrer dermed følgende avsnitt: «Nå har de inngått en avtale om å kjøpe kurs av samme forening, viser et dokument Dagbladet har fått innsyn i. Avtalen trådte i kraft 1. oktober.»

  Til:
  «I et dokument Dagbladet har fått innsyn i, framkommer det at Forsvaret akter å avholde kurs i regi av samme forening. Fagplanen, hvor det aktuelle kurset er nevnt, trådte i kraft den 1. oktober i år.»

  Og: «Dagbladet har bedt Forsvaret om innsyn i en eventuell avtale med NNPF, men har foreløpig ikke fått svar.»

  Til:
  «Dagbladet har bedt Forsvaret om innsyn i selve avtalen, men har foreløpig ikke fått svar.»

11.10.2022

 • Feil navn på forsiden
  Ved en feil lå navnet til Jan Eirik Langåker (24) feilstavet på Dagbladets forside i dag. Navnet ble endret cirka klokka 13.30.

11.10.2022

 • Feil på Dagbladets forside
  Ved en feil ble denne artikkelen publisert på Dagbladets forside med en uriktig tittel like før klokka 09.00. Dette ble rettet etter kort tid.

09.10.2022

 • Ambulansetjenesten: - En fryktkultur
  I en tidligere versjon av denne saken sto det: «Forsvarets krav er til sammenlikning 20 minutter og 30 sekunder for kvinner på samme distanse, og 18 minutter for menn.». Dette er imidlertid tider som gir karater 1, den dårligste karakteren på Forsvarets fysiske tester. Forsvarets minimumskrav er karakter 3, 15 minutter for menn og 16.30 for kvinner.

08.10.2022:

 • Dagbladet beklager:
  Dagbladet publiserte fredag 7. oktober en artikkel om Nora Haukland og Marius Borg Høiby. I denne artikkelen ble det også publisert private bilder som Dagbladet ikke hadde rett til å bruke eller publisere. Bildene tilhørte Nora Haukland, og vi beklager den ulempen dette har medført overfor henne.

05.10.2022

 • Varsler prishopp på julebordet
  I den opprinnelige saken sto det at Theatercaféen hadde skrudd opp prisene på juletallerken, pinnekjøtt og lutefisk. Dette er nå rettet til Stortorvet Gjæstgiveri, som er riktig restaurant.

04.10.2022

 • Døde i fallskjerm-ulykke

  I den opprinnelige publiserte saken om fallskjermulykken, ble hendelsen forvekslet med en annen ulykke ved den samme fallskjermklubben i fjor, da en mann døde etter at to fallskjermhoppere kolliderte i lufta og mannen ikke fikk kontroll på skjermen sin igjen. Hendelsen fra i fjor har ingen sammenheng med fallskjermulykken denne uka. Det er ingen indikasjoner på en kollisjon under ulykken fra 2022 og det er ikke klart hvordan fallskjermen sviktet.

  Russisk ekspert advarer: - Et varselskud

  I denne studioposten skrev Dagbladet først at det var den russiske presidenten Vladimir Putin som hadde anklaget Norge for å stå bak gasslekkasjene. Det riktige er at den russiske avisa Moskovskij Kosmolets har hevdet at Norge kan stå bak gasslekkasjene.

01.10.2022

 • Miljøgifter sprer seg: - Haster
  I denne saken skrev Dagbladet først at Avinor foretok opprydning på Narvik lufthavn i 2021. Det riktige er Harstad/Narvik lufthavn.

30.09.2022

25.09.2022

 • DØDE ETTER BARKRANGEL

  Dagbladet retter: I denne saken skrev vi først at mannen både er 45 og 54 år. Det riktige er at han er 45 år.

23.09.2022

 • ny bragD for UiB

  Universitetet i Bergen opplyste først at det var snakk om en tildeling på 180 millioner kroner. De har nå korrigert beløpet til 155 millioner. Det er rettet opp i Dagbladets sak.

22.09.2022

 • Undersøkelse: Uønsket
  I denne saken skrev Dagbladet først at undersøkelsen var gjennomført av 2351 deltakere, og at 57 prosent var negative til prins Harry og Meghan i kongefamilien, 32 prosent positive og at elleve prosent svarte visste ikke. Det riktige er at omtrent 35000 deltok i undersøkelsen, og at 92 prosent stilte seg negative, 7 prosent positive og en prosent visste ikke.
 • BRØT MED KONGELIG TRADISJON
  I en tidligere versjon av denne saken ble dronning Elizabeth omtalt som Elizabeth III. Det riktige er Elizabeth II.
 • Invanderer strand
  I en tidligere versjon av denne saken skrev vi navnet Harald Bøckman i øverste bildetekst. Det riktige er Petter Bøckman.

20.09.2022

 • OUS får hard kritikk etter bislett-skytingen

  I en tidligere versjon av denne studioposten siterte Dagbladet klinikkleder Petter Andereas Ringen direkte fra NRKs sak om samme tema. Han har senere lagt til setningen «Vi har også oppgaver knyttet til samfunnsvern.» i sitt opprinnelige sitat og det er nå oppdatert i Dagbladets post.

05.09.2022

 • Patrick Stay: Rapper ble drept

  I en tidligere versjon av denne saken ble drapet på rapperen Pat Stay koblet til massedrapene i James Smith Cree Nation og Weldon i Canada, der ti mennesker ble drept. Drapet på rapperen, som også skjedde søndag morgen, har ingen sammenheng med massedrapene.

02.09.2022:

 • Sarah Palin: Ydmyket

  Rettet fra «den første født i Alaska til å sitte i Representantenes hus» til «den første med urfolksbakgrunn fra Alaska til å sitte i Representantenes hus».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer