Dagbladets utfordring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I høst har Dagbladet internt gjennomført et stort prosjekt. Målet har vært å redusere i avisas kostnader, samtidig som vi har søkt å forbedre organisasjonen og effektivisere vår drift. Prosessen har ført til oppslag i andre medier. Det har vært snakket om krise, noen har til og med snakket om Dagbladets mulige død. Til det er det bare en ting å si: De som måtte trives med å skrive nekrologer kan rolig la pennen ligge. Ryktene om vår død er ikke bare overdrevet, de er aldeles feil. Samlet på nett og papir har Dagbladet flere lesere enn noen gang før. Dagbladet på nett vokser. Papirutgaven av Dagbladet er ei avis vi er stolte av å tilby våre lesere.

Samtidig kan vi ikke legge skjul på at Dagbladet er i en alvorlig økonomisk situasjon. Opplaget har falt, mens kostnadene stiger. Dersom vi ikke reduserer utgiftene, vil papirutgaven av avisa snart gå med underskudd. Det er derfor vi denne høsten har gått grundig gjennom vår organisasjon og drift. Og i går ble vår spareplan lagt fram for alle ansatte i avisa.

Det viktigste i hele prosessen har vært å sikre kvaliteten på avisa. Vi har derfor klart å komme fram til en spareplan som sikrer at vi beholder alle vår skrivende journalister. De trengs når vi har som mål hver eneste dag å være landets beste avis på nyheter, kultur og debatt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer