Dagbladets vinanmelder synes...

Vinanmelder Bjørn Lyng er overrasket over matvinen fra Pal & Berens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pal & Berens White Wine for Cooking (kr 49,90)

Vinen er framstilt på Sauvignon Blanc og Viura. Tilsatt Maldon-salt og pepper. Alkoholstyrke: 12,5 prosent.

Den hvite er ganske stum duft- og smaksmessig, stikkelsbærkarakteren som man vanligvis finner i viner av sauvignon blanc-druer, er fraværende. Virker litt søtlig/varm, med litt nøtteaktig smak. Ettersmaken er relativt besk, her kommer nok krydderet til sin rett. En drikkbar liter hvitvin med 12,5 prosent alkohol til 49 kroner fortjener terningkast fire selv om vinen ikke er noen stor smaksopplevelse.

Pal & Berens Red Wine for Cooking (kr 49,90)

Vinen er produsert på Mourverde og Tempranillo. Tilsatt Maldon-salt og pepper. Alkoholstyrke: 13 prosent.

Rødvinen har bedre fruktkarakter enn hvitvinen, duft og smaksanslag har fin bærkarakter, men ettersmaken får en bitter undertone på grunn av krydderet. Her får man en hel liter rødvin med 13 prosent alkohol for bare 49 kroner. Ut fra smak, mengde og pris: Terningkast fem.