Dagbok- bombe

STAVANGER(Dagbladet): Politietterforskernes dagbøker vil etter det Dagbladet erfarer slå ned som en bombe i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dagbøkene til de to politietterforskerne Stian Elle og Lars Grindheim avslører politiets avhørs- og arbeidsmetoder i Birgitte-saken.

Etter det Dagbladet erfarer, finnes det stikkord i Stian Elles dagbok som kan tyde på at etterforskningsledelsen ga klare direktiv om hva som skulle sies til fetteren i et avhør.

Bløff

På en av Elles mange dagbokssider skal det stå stikkord om «elskende par i bil» og ordene «bløff» og fetterens navn. Hvis betydningen av dette er at Elle skulle bløffe fetteren med at et elskende par i en bil kunne ha sett han drapsnatta, så vil etterforskerne ha en del å svare for i retten.

Kritisert

Etterforskerne som skrev dagbøkene drømte aldri om at disse dagbøkene skulle bli framlagt i retten. Statsadvokaten motsatte seg å utlevere Elles dagbok, men retten besluttet at dette var av interesse for saken.
Politiets arbeidsmetoder i denne saken er allerede blitt kritisert av Det særskilte etterforskingsorganet (SEFO) i Rogaland. Den juridiske lederen av etterforskningen, politiinspektør Gro Rossehaug, har vært under SEFO-etterforsking etter en anmeldelse fra faren til fetteren.

SEFO-etterforskningen avdekket at Rossehaug lekket fortrolige opplysninger til Haugesunds Avis, som hun senere mente politiet skulle bruke under avhørene med fetteren for å prøve å få ham til å tilstå.

Teknikere var uenige

I retten i går kom det fram at de tre kriminalteknikerne som gransket åstedet på var uenige om tolkningen av bevisene på et helt sentralt punkt. Det kom aldri fram i rapporten deres, heller ikke under den forrige rettssaken.

RETTSMEDISINER: Professor Bjørnar Olaisen fra rettsmedisinsk institutt sammen med advokat Erik Nadheim (midten)og privatetterforsker Harald Olsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer