Dagbøker mot sorgen

Elevene ved Dalsbygda barneskoler, der den savnede Inghild Hestholm (18) var vikar, står samlet i sorgen. De to siste dagene før høstferien fikk elevene snakke ut om hva de følte og tenkte i forhold til forsvinningen. Barna blir oppfordret til å skrive ned tankene sine i dagbøker, skriver Bergensavisen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Et kriseteam fra Norddal kommune var også til stede for å støtte opp om både elever og lærere i den vanskelige tiden. Barna vil vite hva som er skjedd med den nye lærerinnen, men de voksne kan ikke svare annet enn at de ikke vet.

I stedet blir barna oppfordret til å skrive ned sine tanker og følelser i en dagbok, i håp om at Inghild vil komme tilbake.

- Men disse loggbøkene får ingen lov til å se. Bortsett fra Inghild, hvis hun kommer tilbake, sier rektor Petter Melchior ved Dalsbygda barneskole. Lærerne ved skolen får ros fra kommunen for måten de har håndtert den vanskelige krisen.

- De har taklet dette svært profesjonelt, og vi ser foreløpig ingen grunn til å sette i gang flere tiltak overfor elevene. Det er viktig at vi ikke gjør noe som kan oppleves som en ekstrabelastning for elevene, sier seksjonssjef Geir Henriksen i undervisningsseksjonen i Norddal kommune.

- Tror ikke på drapsteori

Melchior nekter å gi opp håpet om at Inghild skal komme tilbake.

- Vi kan ikke annet enn å håpe at hun dukker opp, sier han.

For rektor og de fire andre lærerne ved den kombinerte barneskolen og barnehagen i Dalsbygda har den siste uken vært en voldsom psykisk belastning.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer