Dagen derpå

Hadde Gunn Owesen vært blond i tillegg til ukultivert nordlending, skulle hun tatt alle bakfra. 8. mars er over, lever varene, bli sjef, jenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Kvinner må være

der makta er, sier direktør Gunn Owesen i Innovasjon Norge, tidligere en av flere konserndirektører i Storebrand.

Det hjelper ikke å være personaldirektør, eller økonomidirektør, da har du ikke makt nok. Du må minst være finansdirektør, legge strategier, sette mål, ikke innrette deg. Du må være der makta er, storsjef, så slipper du å være avhengig av å bli godt likt.

Jeg gikk ikke i kvinnetog i går. Jeg jobbet overtid. Fordi jeg synes jeg bør strekke meg litt ekstra, bli godt likt, enda jeg egentlig skulle trampet hardt et helt annet sted enn på kontoret. Kvinne er seg selv verst.

Det er bare

å lytte til Gunn Owesen, politidirektør Ingelin Killengreen og likestillingsdirektør Long Litt Woon. I går snakket de på Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjons (UHO) likelønnskonferanse. Det var langt mellom mennene på benkeradene på Bristol.

Til dere som ikke gikk i tog, som enten tenkte dere ikke hadde noe der å gjøre, at det holder om gubben tar to uker lengre pappaperm, eller bare blir klamme av høye stemmer og kvinne-bonding - det går flere tog. Du er til enhver tid ditt eget tog. Det er du som skal vise flertallet i norske medier, norsk næringsliv, norske styrerom, Det norske storting - mennene: at du går, at du virker, at du leverer varene. Det er best å bli sjef selv, definere sine egne mål.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer