Dagen før dagen for Clinton

President Bill Clinton vil fortelle sannheten når han i morgen skal vitne foran en storjury i Washington. Dette opplyste presidentens advokat David Kendall i en offentlig kunngjøring søndag. Kendall legger vekt på at det er den fulle og hele sannhet Clinton fremlegger om forholdet til Monica Lewinsky.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er tydeligvis en mengde spekulasjoner uten hold i virkeligheten rundt presidentens vitnemål i morgen, sa David Kendall søndag.

Kendall er lederen for de advokater Bill Clinton bruker i saken om hans påståtte forhold til den tidligere praktikanten i Det hvite hus, Monica Lewinsky.

- Det finnes bare en sannhet, og det er den presidenten vil legge frem for storjuryen i morgen, sa Kendall i sin offentlige uttalelse.

Trenger råd

Lørdag satt Clinton i dype diskusjoner med sine rådgivere for å forberede mandagens vitnemål. Før frokost var David Kendall på plass igjen i Det hvite hus, og sammen med de øvrige rådgiverne rundt Clinton la de den siste strategi for presidentens vitnemål melder CNN.

Spekulasjonene har vært mange rundt hva Bill Clinton vil si om sitt forhold til Monica Lewinsky. Flere kilder hevder presidenten vil forklare seg på en slik måte at hans vitnemål mandag stemmer overens med det han avla i saken mot Paula Jones.

Den gang sa Clinton at han aldri hadde hatt et seksuelt forhold til Monica Lewinsky.

Muligens vil mandagens vitnemål bli en klargjøring av hva president Clinton legger i det å ha et seksuelt forhold til en kvinne.

Offentlig tale?

President Clinton vil vitne for storjuryen i morgen, mandag klokken 13.00 lokal tid. Flere av hans rådgivere har bedt ham komme med en offisiell kunngjøring straks etter at presidenten er ferdig med sitt vitnemål, men advokat Kendall er skeptisk til at Clinton skal snakke for hele folket om sitt eventuell forhold til Lewinsky.

Etter diskusjoner med sine rådgivere søndag morgen, var det en smilende president som sammen med sin kone Hillary gikk til gudstjeneste i Washington.
Kanskje leter USAs mektigste mann etter støtte fra helt andre makter enn rådgiverene før morgendagens skjebnetimer.

AVSLAPPET: Smilende ankom Hillary og Bill Clinton kirken søndag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer