- Dagen i dag var en stor suksess for oss

... trosset massive demonstrasjoner og gjennomførte homoparade i Beograds gater.

MØTTE DAGBLADET: Damir Grbic, lederen for Obraz i Beograd, var godt fornøyd med at paraden ble gjennomført til tross for massive demonstrasjoner. Foto: Kristian Kahrs
MØTTE DAGBLADET: Damir Grbic, lederen for Obraz i Beograd, var godt fornøyd med at paraden ble gjennomført til tross for massive demonstrasjoner. Foto: Kristian Kahrs Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagbladet møter lederen for Obraz i Beograd foran nasjonalteateret, Damir  Grbic (33). Han er særdeles godt fornøyd med dagen, og han anser det som en stor suksess at homoparaden i Beograd bare kunne arrangeres under et politioppbud Beograd ikke har sett maken siden regimet til Slobdan Milosevic falt for ti år siden.

Drevet tilbake Dagbladet sitter med han på fortauet utenfor nasjonalteateret mens de siste demonstrantene blir drevet tilbake av politiet mot festningen Kalemegdan.

—  Dagen i dag var en stor suksess for oss, og vi viste verden at Beograd ikke godtar denslags dumskap, sier Grbic. 

- Dette har ikke vært en parade, men en liten spasertur rundt kvartalet beskyttet av tusenvis av politimenn.

- Ekte patriotisme Selv om politiet var på plass for å sørge for sikkerheten, var det mange politimenn som sympatiserte med Obraz. Da politiets Hummer- biler kjører forbi fulle av opprørspoliti, kan vi se de viser tre fingre, det serbiske symbolet for treenigheten.

—  Se, de viser tre fingre på ekte serbisk-ortodoks måte, med tre fingre samlet. Dette er ekte patrioter, sier Grbi  om politimennene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer