- Dagene er ikke lange nok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lege Martin Landquist (37) er glad for at tannlegekona Nina (31) har fri fra jobben en dag i uka.

HORTEN (Dagbladet): - Hvis hun hadde jobbet like mye som jeg, ville det blitt fryktelig vanskelig å få tida til å strekke til, sier tobarnsfaren.

Paret bor i Horten sammen med barna Elias (5) og Nora (snart 2). Mens Nina Aarø Landquist har egen tannlegepraksis i byen, pendler ektemannen til og fra jobben på Tønsberg sykehus.

- Jeg må tidlig av gårde om morgenen og kommer seint hjem, så vi er avhengige av at Nina bringer og henter barna i barnehage og hos dagmamma, sier han.

Kona synes det er deilig å være hjemme med datteren en dag i uka. Hverdagene er hektiske nok som det er, og familien får liten tid sammen før det er leggetid for barna.

Taper mye

- Jeg har tenkt å begynne å jobbe fullt når Elias og Nora blir større. Som selvstendig næringsdrivende taper jeg ganske mye på å jobbe redusert, siden de faste utgiftene er der uansett. Men jeg har valgt å gjøre det for å få mer tid med barna mens de er små, sier 31-åringen.

Martin Landquist går i vaktordning og har i gjennomsnitt vakt hvert 6. døgn. I tillegg jobber han hver 6. helg.

Over 100 prosent

- Jeg jobber mer enn 100 prosent stilling, og kunne vel tenke meg å redusere arbeidstida etter hvert. Det ville vært fint å være hjemme med barna en dag i uka, eller iallfall ha litt kortere arbeidsdager, sier han.

Begge er takknemlige for at besteforeldre stiller opp og hjelper til når det trengs.

- Vi klarer hverdagen fint så lenge alt går på skinner. Men vi merker det godt hvis barna er syke eller Martin må ta en ekstra vakt, sier Nina Aarø Landquist.

LITE FAMILIETID: Nina Aarø Landquist og mannen Martin Landquist skulle gjerne hatt mer tid i hverdagen sammen med barna Nora (snart 2) og Elias (5).