Dagens dummeste tyver

Disse to historiene fra virkeligheten skal det mye til å slå...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke ofte verdenspressen plukker opp historier om butikktyver og mislykkede ran av verditransporter, med mindre sakene er krydret med blod og vold. Men i dag har flere italienske tyver gjort sitt ypperste for å føre landets kriminelle langt opp på lista over verdens mindre begavede forbrytere.

En gjeng kriminelle på Sardinia trodde de gjorde sitt livs kupp da de klarte å blokkere en landevei ved hjelp av trær, og fikk kapret en verditransport. Men skuffelsen var stor da de åpnet bakdøra på bilen.

Verditransporten fraktet ikke penger, men hadde derimot med store mengder ost til et lokalt utsalg for melkeprodukter. Tyvene stakk fra stedet uten å stjele noe.

- Planen deres var full av hull, var politiets sarkastiske kommentar etter det mislykkede ranet.

Det kommer likevel ikke opp mot meldingen som tikket ut sju minutter seinere, klokka 13.03 i ettermiddag norsk tid. En 25 år gammel butikktyv herjet på supermarkedet i Saronno, og da ingen så ham la tyven et frossent kyllinglår i buksa.

Frosne kyllinglår er tydeligvis ikke særlig behagelig å oppbevare ved siden av følsomme familiejuveler, og en kassadame la merke til at mannen hoppet rundt og tok seg til skrittet i ett sett.

Pliktoppfyllende kontaktet hun sikkerhetsvaktene, som tok tak i mannen, skriver avisa Il Nuovo. Butikktyven la alle kortene på bordet, og fortalte at han ikke klarte stå stille på grunn av smertene han ble påført av det frosne kyllingbeinet.

25-åringen ble overlatt til politiet, som har siktet ham for det iskalde tyveri.

FAMILIE? Man kunne forledes til å tro at B-gjengen hadde flyttet til Italia i dag.