Dagens helter reddet grevlingbarn fra storbrannen

De virket ikke redde i det hele tatt, sier brannmann Lande.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Brannmennene Odd Arne Lande og Espen Solli ble dagens helter søndag. Ut av brannruinene etter storbrannen i Oslo reddet de tre spill levende grevlingunger.

De holdt et svare leven, de tre grevlingungene som ble båret ut av de forkullede restene av taufabrikken på Helsfyr. Da mora deres forsvant, kom de seg i sikkerhet - trygt forvart i armene til staute, stolte og litt rørte tjenestemenn i Brannvesenet i Oslo.

- De var veldig villige til å bli tatt ut. De virket ikke redde i det hele tatt, sier Odd Arne Lande til NTB.

Reiret uskadd

Han klarte å redde en av de tre ungene da brannen raste i garasjeanlegget som ligger i tilknytning til Tims reperbane på Helsfyr i Oslo. Så gikk han tom for oksygen. Da flammene var slukket gikk han og kollega Espen Solli på ny inn.

- Vi brakk opp gulvplankene, og der fant vi reiret deres helt uskadd, forteller Lande. Røyken og flammene har beveget seg oppover mot taket.

Det er trolig forklaringen på at de tre grevlingbarna reddet livet.


Mora forsvunnet

Det var umulig å si hva som har skjedd med mora til grevlingungene. Hun var forsvunnet, men kan ha reddet seg fra flammene. De to brannmennene bekrefter at de ikke har funnet noe grevlingkadaver i brannruinene.

Nå blir det i første omgang opptil Dyrebeskyttelsen å avgjøre hva som skal skje videre med grevlingbarna.
(NTB)

<strong><b>DAGENS HELTER:</strong></b> Staute, stolte og ikke så rent lite rørte brannmenn. Odd Arne Lande og Espen Solli fra Oslo Brann- og Redningsetat reddet tre små grevlingbarn ut av brannruinene i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
DAGENS HELTER: Staute, stolte og ikke så rent lite rørte brannmenn. Odd Arne Lande og Espen Solli fra Oslo Brann- og Redningsetat reddet tre små grevlingbarn ut av brannruinene i Oslo. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer
Dagens helter reddet grevlingbarn fra storbrannen
REDDET I SIKKERHET: De tre grevlingungene lå uskadd i reiret sitt under gulvplankene i garasjeanlegget som er tilknyttet Timms reperbane, som ble totalskadd i brann søndag. Her blir de hentet ut av ruinene i armene til Odd Arne Lande og Espen Solli fra Oslo Brann- og Redningsetat.
RØRTE: Staute, stolte og ikke så rent lite rørte brannmenn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer