Rettssaken mot Peter Madsen:

Dagens rettsmøte: Aktor legger ned påstand om livstid for drapet på Kim Wall

Rettspsykiaterne og rettslegerådet mener Madsen utgjør en så stor fare for andre menneskers liv og helbred at han bør dømmes til forvaring.

FÅR DOM PÅ ONSDAG: På onsdag faller, etter planen, dommen mot Peter Madsen. Men før det skal siste del av den rettspsykiatriske rapporten om ham legges fram i retten. Madsen nekter straffsskyld etter tiltalen om overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Foto: Scanpix
FÅR DOM PÅ ONSDAG: På onsdag faller, etter planen, dommen mot Peter Madsen. Men før det skal siste del av den rettspsykiatriske rapporten om ham legges fram i retten. Madsen nekter straffsskyld etter tiltalen om overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall (30). Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag startet det nest siste rettsmøtet i saken mot drapstiltalte Peter Madsen (47). Madsen er tiltalt for overlagt drap på den svenske journalisten Kim Wall.

Retten går i dag gjennom siste del av den rettspsykiatriske undersøkelsen av 47-åringen.

- Denne saken er blottet for formildnende omstendigheter, sier aktor Jakob Buch-Jepsen, under avslutningen av sin prosedyre.

Ettersom motivet i saken ifølge påtalemyndigheten er seksuelt og Kim Wall er blitt partert, mener aktor at Peter Madsen skal dømmes til livsvarig fengsel, ifølge Danmarks Radio.

I Danmark blir man i utgangspunktet dømt til 12 års fengsel for drap. Er motivet seksuelt skal man dømmes til en straff på minimum 16 år.

Påtalemyndigheten ber først og fremst om livsvarig fengsel, subsidiært en forvaringsdom.

Mener betingelsene er oppfylt

Med en forvaringsdom kan rettslegerådet vurdere om den dømte fortsatt er farlig etter tre år, deretter kan saken tas opp igjen hvert andre år. Dømmes man til livsvarig fengsel kan man først søke om prøveløslatelse etter 12 år.

Aktor peker på at kravet til at en person skal dømmes til forvaring er at vedkommende har begått en alvorlig forbrytelse og at rettslegerådet mener at vedkommende er farlig for andre mennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer