Dagens vannscooterregler er inspirert av dansk skjærgård

Vannscooterforbundet: - Det kan ikke sammenlignes. 

KRONGLET REGELVERK: Christer Kortgård og Kristine Moland (21) forteller at scooterne bråker mindre enn folk skal ha det til, og at et kronglet regelverk gjør det vanskelig å vite hvor de kan kjøre fortere enn fem knop. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet
KRONGLET REGELVERK: Christer Kortgård og Kristine Moland (21) forteller at scooterne bråker mindre enn folk skal ha det til, og at et kronglet regelverk gjør det vanskelig å vite hvor de kan kjøre fortere enn fem knop. Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Foto: Arne V. Hoem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Regjeringen foreslår å regulere scooterne på samme måte som andre fritidsfartøyer, samtidig som kommunene skal få større anledning til å regulere bruk av fritidsfartøyer inkludert vannscootere selv.

Men inntil eventuelle endringer, er det norske vannscooterregelverket fra 2013 inspirert av det danske, selv om dansk sjø og norske fjorder oppfattes som svært forskjellige av mange.

- Ligner ikke

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor man har brukt dansk sjø som utgangspunkt for det norske regelverket, sier leder i Norges vannscooterforbund Lars Erik Bakke.

Han mener den svenske skjærgården ligner mye mer på norske forhold, og at dermed svenske regler burde ha vært en større inspirasjonskilde.

Men Bakke tror kanskje at strenge danske regler har vært mer attraktive å la seg inspirere av, enn mer liberale svenske scooterregler.

I Sverige er vannscootere likestilt med småbåter.

- I Norge er det trange fjorder, i Danmark er det stort sett åpent hav, sier Bakke, og legger til at det er enklere å forholde seg til en forbudgrense som den i dag uten holmer, skjær og trange fjorder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer