Dagens vinner stiger 71 prosent på børsen

Norse Energy hopper høyt på Oslo Børs. DNO stiger på god nyhet.

OPP OG HOPP: Norse Energy gjør et kraftig byks på Oslo Børs. 
Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
OPP OG HOPP: Norse Energy gjør et kraftig byks på Oslo Børs. Foto: Frank Karlsen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Norse Energy stiger mer enn 71 prosent til 24 øre på Oslo Børs mandag.

Åsaken er at amerikanske konkursmyndigheter har forlenget restruktureringsperioden for Norse Energys datterselskap, Norse Energy USA.

Selskapet som blant annet har vært presset av økonomiske problemer, på grunn av motstand mot nye utvinningsmetoder for olje og gass i USA, har nå fått utsatt fristen for levering av en plan for omorganisering til 22. oktober 2013.

Det er forventet at utvidelsen vil gi NEC USA muligheten til å fullføre sin planlagte salgsprosess av selskapets olje- og gasseiendeler. Som tidligere annonsert er det forventede salget av eiendeler en del av selskapets pågående plan for restrukturering, opplyser selskapet.

Til tross for dagens kraftige oppgang på Oslo Børs har Norse Energy falt 25 prosent i år, og de siste tolv månedene har aksjen falt over 90 prosent.

DNO med god nyhet Hovedindeksen på Oslo Børs er uendret fra fredagens slutt, med Norse Energy som den store vinneren.

DNO stiger også pene 4,3 prosent etter at selskapet etter det som blir kalt eksepsjonell resultater etter å ha satt i gang produksjonen på den første horisontale brønnen på Tawke-feltet i kurdiske Nord-Irak.

Solselskapet REC, der Jens Ulltveit-Moe er største aksjonær og Skagenfondene er neste største med investor Øystein Stray Spetalen som tredje største aksjonær, falt fra start, men har hentet seg inn.

REC stiger 0,9 prosent, til 3,04 kroner.