Dager etter at Trump anklaget Qatar for å finansiere terror, fikk de kjøpe jagerfly av USA for 101 milliarder

Gulfstaten er frosset ut av sine naboland, men får fortsatt kjøpe forsvarsmateriell av USA for milliarder.

VÆR SÅ GOD: Bare dager etter at USA president Donald Trump anklaget Qatar for å finansiere terror, ble en våpenavtale undertegnet mellom de to landene. Her her Trump med Qatars emir sjeik Tamim Bin Hamad Al-Than. Foto: AP / NTB Scanpix
VÆR SÅ GOD: Bare dager etter at USA president Donald Trump anklaget Qatar for å finansiere terror, ble en våpenavtale undertegnet mellom de to landene. Her her Trump med Qatars emir sjeik Tamim Bin Hamad Al-Than. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I forrige uke anklaget USAs president Donald Trump gulfstaten Qatar for å finansiere terrorisme. Denne uka har de to landene inngått en våpenhandel verdt minst 12 milliarder dollar - i overkant av 101 milliarder norske kroner.

Det er jagerfly av typen F-15QA denne konkrete avtalen omfatter. Den ble underskrevet onsdag i Washington D.C. av USAs og Qatars forsvarsministre, melder CBS News.

- Vi mener at denne avtalen vil bedre Qatars evne til å sørge for egen sikkerhet, samtidig som det reduserer byrden USAs forsvar bærer i kampen mot voldelig ekstremisme, heter det i en uttalelse fra Qatar.

Bildet til høyre er lagt ut av Qatars ambassadør til USA og viser avtalesigneringen. Han skriver at avtalen vil skape 60 000 jobber i 42 stater i USA. Hvorvidt tallet stemmer, vites ikke.

Diplomatisk krise

USAs utenriksdepartement mener avtalen «styrker sikkerheten og forsvarsstrukturen i regionen». I forrige uke hadde pipa en annen lyd.

- Qatar har historisk sett finansiert terrorisme på et svært høyt nivå. Tiden er moden for å få Qatar til å avslutte denne finansieringen og landets ekstremistideologi, sa president Trump i forrige uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer