- Daglig leder overførte millionbeløp til seg selv og samboeren

Samboerpar tømte SOS Rasisme for store pengesummer, ifølge statsadvokatens tiltale.

FØRTE MILLIONER UT AV SOS RASISME: SOS Rasismes tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen (59) er tiltalt for flere tilfeller av grovt bedrageri og grov økonomisk utroskap mot SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl
FØRTE MILLIONER UT AV SOS RASISME: SOS Rasismes tidligere daglig leder Kjell Gunnar Larsen (59) er tiltalt for flere tilfeller av grovt bedrageri og grov økonomisk utroskap mot SOS Rasisme. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets pengejakt etter at SOS Rasisme ble slått konkurs i 2013 har gitt resultater.

Det fremgår av tiltalene mot økonomiansvarlig og daglig leder Kjell Gunnar Larsen og samboeren Anne Elisabeth Hansen, to av åtte tidligere ledere og ansatte i organisasjonen som er under tiltale for flere tilfeller av grovt bedrageri.

Alle åtte sier seg ikke skyldig i henhold til tiltalen, ifølge advokatene deres.Ifølge tiltalene har Larsen overført nærmere to millioner kroner direkte fra SOS Rasismes kontoer og til sin og samboerens private bankkontoer.

Tok penger fra kontoer Larsen var i en årrekke var styreleder i lokallaget Haugesund SOS Rasisme (HRS). I den perioden skal han ha «overførte (...) kr. 1 681 124 til sin egen konto, og brukte pengene som sine egne», ifølge tiltalen skrevet av statsadvokat Asbjørn Eritsland.

Dagbladet har tidligere avdekket hvordan ledelsen i SOS Rasisme pløyde store støttemidler fra staten ned i lokallag som ikke var regnskapspliktige. Ifølge støttegiverne var praksisen i strid med regelverket.

Uten regnskap har politiet måtte lage en omfattende transaksjonsanalyse av Larsens pengebruk, basert på kontoutskrifter fra en rekke banker. Dagbladet har tidligere avslørt hvordan Larsen og samboeren over flere år fikk refundert mange tusen kroner til taxier, bilgodtgjørelse og andre private utlegg i strid med regelverket fra SOS Rasismes kontoer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer