Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Daglig leder siktet for kortsvindel

Mannen (25) som er daglig leder i Joker-butikken hvor 3500 kort skal være skimmet, er siktet i saken.

HER SKJEDDE DET:På denne Joker-butikken på St.Hanshaugen i Oslo er en rekke bankkort blitt kopiert, og flere kunder skal ha fått sine kontoer tappet for penger. Foto: DIANA BADI
HER SKJEDDE DET:På denne Joker-butikken på St.Hanshaugen i Oslo er en rekke bankkort blitt kopiert, og flere kunder skal ha fått sine kontoer tappet for penger. Foto: DIANA BADI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Oslopolitiet har pågrepet to menn i en sak som dreier seg om omfattende tyveri av bankterminaler og skimming på Østlandet. Den ene av dem, en 25 år gammel mann med bakgrunn fra Pakistan, viser seg å være daglig leder i Joker-butikken på St.Hanshaugen hvor 3500 bankkort er skimmet på én måned.

Han er varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker på isolat. 25-åringen er siktet for å ha klusset med bankterminalen slik at den kopierer kundenes kort i det de drar kortstripen igjennom terminalen.

Flere kunder svindlet
En rekke kunder er blitt svindlet for flere tusen kroner hver.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld for det forhold politiet nå anklager ham for. Han er daglig leder på butikken hvor skimmingen har foregått og dette er for ham uforståelig. Den videre etterforsking vil vise hva som har skjedd i saken, sier mannens forsvarer, Gøran Møller Christiansen, til Dagbladet.

Enda en mann er siktet for forholdet. Dagbladet har ikke lyktes med å komme i kontakt med hans forsvarer, Morten Solberg.

Politiet tror flere står bak
Politiet ønsker ikke å kommentere om den varetektsfengslede mannen har noe tilknytning til Joker-butikken.

- Vi mistenker at det står flere personer bak dette og håper på ytterligere pågripelser snart. Vi etterforsker bredt og undersøker om noen har tilknytning til stedene der skimmingen har skjedd, sier politiadvokat Lene Hammersland ved Sentrum politistasjon.

Politiet er nå i ferd med å forsøkte å kartlegge et eventuelt organisert kriminelt nettverk. De to siktedes roller vil plasseres i denne kabalen etter hvert.

- Det krever spesiell kompetanse og gode forberedelser for å gjennomføre dette. Vi jobber nå med å kartlegge personer som kanskje viser seg å være en del av et større nettverk, sier hun.

Dagbladet har snakket med en av de faste kundene i Joker-butikken. Hun, en kvinne på 40 år, er blitt svindlet for 8000 kroner og kjenner minst ti andre som også er blitt svindlet på den samme butikken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling