Dagligvaregigant vurderer dansk kjøttimport

Frykten for antibiotikaresistente bakterier gjør at dagligvarekjeden NorgesGruppen varsler en vurdering av dansk kjøttimport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjøtt fra dyr som har antibiotikaresistente bakterier, kan være en smittekilde, og i Danmark er den resistente bakterien MRSA blitt påvist i langt større grad enn i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

- Antibiotikaresistente bakterier er noe som bekymrer oss, men i denne sammenheng legger vi stor vekt på signalene fra Mattilsynet som sier at det er trygt å importere svinekjøtt fra Danmark. Tross den beskjeden, vil vi foreta en egen vurdering av import av særlig svinekjøtt fra Danmark. Nivået av antibiotikabruk i dansk svinehold er bekymringsfullt høyt, sier Bård Gultvedt, direktør for næringspolitikk og myndighetskontakt i NorgesGruppen, til avisen.

NorgesGruppen, som er den største aktøren i norsk dagligvarebransje, sier den har svært lite dansk svinekjøtt for tiden, men at importen øker ved juletider.

Når kjeden vil vurdere importen, betyr det at den vil vurdere om det er mulig å kjøpe svinekjøtt fra andre land med lavere nivå av antibiotikabruk isteden, sier Gultvedt.

Vurderingen vil bli gjort til høsten.

(NTB)