Daglønn: 60 mill.

Finansmannen Christen Sveaas hadde en god dag på jobben i går. I løpet av noen timer sikret han seg en opsjonsgevinst som på papiret er verdt 60 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pengene er av den svært lettjente sorten:

For 300000 kroner sikret Christen Sveaas seg i går retten til å kjøpe 30 millioner aksjer i cruiserederiet NCL til 35 kroner stykket. Samme dag steg aksjekursen fra 35 til 37 kroner. Så snart Oslo Børs har godkjent opsjonsavtalen, kan Sveaas selge opsjonene med en gevinst på 2 kroner stykket - om han ønsker.

Stort enklere er det ikke mulig å tjene 60 millioner.

Dyktig investor

For finansmannen som er kjent for å dyrke dyre viner, store sigarer og hesteveddeløp, er kuppet ett i en lang rekke. Sveaas har bygd seg opp et imponerende imperium innen IT, eiendom og shipping. Sveaas' nese for gode aksjehandler har ifølge Kapital gjort han til Norges 11. rikeste person med en formue på 2,8 milliarder kroner.

Rykter og regnefeil

For cruiserederiet NCL betyr opsjonshandelen en ny flom av rykter om hvem som stikker av med eierskapet. Før jul ga malaysiske Star Cruises børsen beskjed om at de hadde kjøpt mer enn halvparten av aksjene i selskapet. De norske eierne Trygve Hegnar og Kristian Siem ble sammen med de øvrige aksjonærene tilbudt 35 kroner per aksje for å selge til Star.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer