Dagmamma (36) brakk beina på toåring

Bergenskvinnen presset barnet ned i vogna.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 36 år gamle dagmammaen står nå tiltalt for grov vold under særdeles skjerpende omstendigheter. I tillegg står hun tiltalt for ikke å ha tilkalt hjelp, eller meldt fra om skadene slik at gutten ble liggende hjelpeløs i to timer etter hendelsen, melder Bergensavisen.

I september i fjor skal den tidligere førskolelæreren ha løftet gutten fra gulvet, og deretter presset ham så hardt ned i en sportsvogn at begge guttens lårbein brakk.

Deretter skal hun ifølge påtalemyndigheten ha unnlatt å melde fra om hendelsen, selv om hun kjente at toåringens bein var brukne.

Ifølge BA førte skadene til at gutten måtte legges i strekk i en måned på Haukeland sykehus.

Saken kommer opp for Bergen tingrett i april neste år, og dagmammaen nekter straffskyld etter tiltalen.

Dagmammens forsvarer, advokat Øystein Flatebø, sier til BA at det var et hendelig uhell.

Ifølge politiets avhør skal kvinnen ha passet flere barn den aktuelle dagen. I avhør har kvinnen forklart at hun holdt i toåringen, men måtte legge ham raskt ned i sportsvogna da et av de andre barna var på vei ut i trafikken. Hun har forklart at barnet kom borti en jernbøyle på vogna.

- Dette må bero på en misforståelse. Min klient har jobbet som barnehagelærerinne, og hun har bare fått gode skussmål, sier advokat Flatebø til BA.