Dagmamma dømt for 13 år gammelt babydødsfall

Martine ble bare ett år gammel.

DØDE: Martine døde bare 13 måneder gammel i 2006. Politiet sier dødsårsak er vold mot bakhodet, og hennes tidligere barnevakt er nå dømt.. Foto: Privat
DØDE: Martine døde bare 13 måneder gammel i 2006. Politiet sier dødsårsak er vold mot bakhodet, og hennes tidligere barnevakt er nå dømt.. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Kvinnen i 40-åra, som i dag ble dømt til fire års fengsel etter Martines dødsfall, varsler at hun vil anke dommen til høyesterett.

En kvinne i 40-åra er av Borgarting lagmannsrett dømt til fire års fengsel for legemsbeskadigelse etter at ei 13 måneder gammel jente døde i Buskerud i 2006.

Kvinnen, som var barnets dagmamma, skal ha slått jenta gjentatte ganger i slik at hun fikk store skader i hodet. Jenta døde fire dager etter på sykehuset.

Frifunnet i tingretten

Saken ble henlagt i 2009 og gjenopptatt i 2016. Kvinnen ble frifunnet i tingretten i fjor, men er nå altså dømt til fengsel i lagmannsretten.

Bistandsadvokat Marius Staurset sier til Dagbladet at foreldrene opplever dommen som en stor lettelse.

- De har ventet og kjempet i 13 år for at saken skulle komme for domstolen. Det var et veldig overraskende og nedslående resultat i tingretten i fjor, og de synes selvfølgelig det er veldig godt å nå få gjennomslag for sitt syn på saken.

Straffen er lavere enn aktoratets påstand på 7,5 års fengsel. Staurset sier likevel foreldrene er fornøyd med at dagmammaen nå er dømt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer