Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagmamma i retten tiltalt for vold mot baby – tolv år etter barnets død

En kvinne ble i 2006 siktet for vold mot et barn hun passet. Saken ble henlagt, men nå er hun tiltalt. Rettssaken starter i Ringerike tingrett mandag.

Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten mener det nå kan bevises at den et år gamle jenta døde på grunn av omfattende mishandling etter å ha vært hos dagmammaen, som nå i 40-årene, i september 2006, ifølge NRK.

- Det er påtalemyndighetens oppfatning at tiltalte som var dagmamma for jenta, påførte henne gjentatte slag i hodet og/eller støtte bakhodet hennes mot et hardt underlag slik at hun fikk brudd i kraniet, sier statsadvokat Marit Formo.

Politiet klarte ikke i tiden etter dødsfallet å bevise når skadene på jenta skjedde. Den såkalte cold case-gruppen i Kripos har bistått Sørøst politidistrikt i den nye etterforskningen.

Kvinnens forsvarer, advokat Thomas Randby, sier saken har vært en voldsom belastning for kvinnen, som nekter for å ha skadd barnet.

- Saken ble grundig etterforsket i 2006 og henlagt i 2009. Det var en veldig vond periode og hun trodde hun var ferdig med saken, sier han.

Jentas foreldre er lettet over at saken nå tas opp igjen.

- De har i omtrent ti år kjempet for at saken skal bli prøvd i det norske rettssystemet. Så det har vært en lang og hard kamp for gjenåpning av saken, sier deres bistandsadvokat Marius Staurset.

Det er satt av fem uker til rettssaken i Ringerike tingrett i Hønefoss.

NTB

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!