Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagmamma svindlet til seg tusener

Bergen (NTB): En 26 år gammel kvinne i Bergen har i over ett år svindlet foreldre på jakt etter dagmamma. Foreldre har betalt store forskudd uten å få noen tjenester igjen, skriver Bergens Tidende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen, som er politianmeldt, har ringt til foreldre som har annonsert etter dagmamma i avisen. Hun har utgitt seg for være en erfaren, dyktig og «hvit» dagmamma som passer barn av ren kjærlighet. Minst fem familier har latt seg lure og betalt inn rundt 10.000 kroner hver i forskudd på barnepass de aldri fikk. Pengene har dagmammaen beholdt.

Advarer andre

Fire foreldrepar advarer andre foreldre på jakt etter dagmamma. De vet at hun har lurt minst en familie til. Den familien orker ikke stå fram med navn og bilde fordi barnet deres ble svært oppskaket etter halvannen dag hos dagmammaen. Foreldrene ble ringt opp andre dag hun passet barnet. Dagmammaen skal ha påstått at barnet var blitt sykt. Barnet strigråt, bleien var full og ungen var skrubbsulten da foreldrene kom, forteller foreldrene til avisen.

Dagmammaen fremsto som alle foreldres drømme-barnevakt. Hun røkte ikke. Hadde ikke husdyr. Hun ønsket seg mange barn, men hadde dessverre bare fått ett. Hun var opptatt av verdier og satset på å starte egen familiebarnehage.

Etterforskes

- Hun virket så grei, hyggelig og skikkelig. Leiligheten var ryddig og ren. Selv var hun velstelt og pen. Hun tilbød seg til og med å hente gutten vår, forteller Camilla Horgen.

Camilla Horgen undertegnet kontrakten og satte inn tre måneders forskuddslønn på konto. Som førskolelærerstudent var det mye penger.

- Jeg betalte henne halvparten av det jeg tjente i fjor, sier hun.

I grove trekk forteller alle foreldrene den samme historien.

Dagmammaen er mistenkt for bedrageri, og er under politietterforskning. Strafferammen for bedrageri er fra bøter til tre års fengsel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!