Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagmammaer

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Alle som har hatt barn hos dagmamma kjenner utryggheten ved å overlate sitt barn til et i utgangspunktet ukjent menneske. I en del tilfeller er det også grunn til uro, noe som framgikk tydelig av gårsdagens program om dagmammaer i NRKs «Brennpunkt». At dagmammaer jobber svart og i mange tilfeller passer på flere barn enn de har lov til, er et beklagelig, men intet nytt faktum. Det er stilltiende akseptert av alle involverte, også av offentlige myndigheter som ikke har maktet å tilby gode, kvalitetssikrede barnehageplasser til alle.
  • Ulovlighetene ville neppe forsvinne dersom barneombud Trond Waages forslag om en offentlig godkjenning av dagmammaer fikk tilslutning. Det ville være et forsøk på å legalisere et svart marked som ville eksistere helt til politikerne har klart å skaffe barnehageplass til alle som trenger det til en overkommelig pris. Det er viktigere at myndighetene sikrer barnas rettssikkerhet ved å håndheve de lover og regler som fins.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media