BLÅSTE NED: Huset til Ann Elin Myhre og ektemannen Freddy Myhre klarte ikke å stå mot kreftene fra Dagmar. Nå må huset bygges på nytt. Foto: Hogne Bø Pettersen
BLÅSTE NED: Huset til Ann Elin Myhre og ektemannen Freddy Myhre klarte ikke å stå mot kreftene fra Dagmar. Nå må huset bygges på nytt. Foto: Hogne Bø PettersenVis mer

«Dagmar» la drømmehuset i ruiner

Mens Ann Elin leste om orkanen «Dagmar» på nettet, fikk hun en melding på Facebook. «Huset deres har blåst ned».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er bare trist. Det var mildt sagt en dårlig julegave å få. Den kunne vi ha klart oss uten, sier Ann Elin Myhre dagen etter at «Dagmar» feide over øya Midsund like utenfor Molde. Drømmehuset deres som skulle stått ferdig til sommeren klarte ikke å stå mot de voldsomme kreftene som herjet Midsund i går. Nå er alt arbeidet bortkastet og modulene ligger strødd på boligtomta.
- Jeg og mannen min sa ironisk nok til hverandre i går kveld at vinden ikke var så gale akkurat her. Like etterpå tikket meldinga inn på Facebook fra en bekjent om at huset vårt hadde blåst ned. Da ble vi litt stressa, sier Ann Elin Myhre til Dagbladet.

Mannen hennes dro straks for å se på skadene, og kunne ikke annet enn å konstatere at husdrømmen lå i ruiner.

Enorme skader I dag har de vært tilbake for å ta bilder og sett på det som er igjen av huset. Med dagslyset ble det klart at skadene er enormt store og huset må settes opp helt på nytt.

- Å si god jul til venner som vi treffer nå, er med en viss bismak. Det er heldigvis bare snakk om materielle skader, men huset må bestilles på nytt og det kommer til å gå mye lengre tid før vi kan flytte inn. Er vi heldige kan vi kanskje feire jul der til neste år, sier Ann Elin.

- Irriterende og trist
Nå venter runder med forsikringsselskap og rydding av tomten før de kan komme videre med boligprosjektet.

- Det blir nok takstmann og forsikringsoppgjør. Heldigvis er et en byggherre som har ansvaret for huset fram til vi skulle overta det, og vi har en plass å bo inntil huset står ferdig, sier Ann Elin som tross alt beholder humøret. I januar skulle hun ha begynt å bygge et stabbur på tomten som skulle fungert som et lagringslokale. Også dette blir nå utsatt.

RUINER: Den kraftige vinden la drømmehuset i ruiner. Foto: Privat
RUINER: Den kraftige vinden la drømmehuset i ruiner. Foto: Privat Vis mer

- Det er irriterende og trist, men det er ikke så mye vi får gjort med det. Det nytter ikke å sette seg ned å deppe, sier hun.

TOK FORM: Byggingen var godt i gang og huset begynte å ta form. Foto: Privat.
TOK FORM: Byggingen var godt i gang og huset begynte å ta form. Foto: Privat. Vis mer