Dagmar lammer Norge

Stengte veier, togtrafikken står og 100.000 uten strøm. Stormen er over og oppryddingen kan begynne.

UVÆR: En båt i Brosundet i Ålesund har fått skader da uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix.
UVÆR: En båt i Brosundet i Ålesund har fått skader da uværet Dagmar herjet søndag kveld og natt til mandag på Vestlandet. Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere kommuner er fortsatt helt uten strøm og kraftselskapene jobber på spreng for å reparere linjene etter nattens herjinger. Kraftselskapet Tafjord skriver på sine hjemmesider at det vil ta til før alle får strømmen tilbake. Informasjonssjef Kari Løken sier et er hektisk aktivitet.

Alle uten strøm - Her jobber vi med feilrettinger med alt disponibelt mannskap. Den store utfordringen er trær som har ramlet over kraftlinjer. i Norddal kommune er alle uten strøm. En del linjer er også ute i kommunene Sula, Giske og Ålesund. Vi har linjebefaring med hjelp av heimevernet og prøver å få rettet på feilene så snart det lar seg gjøre, sier Kari Løken til Dagbladet.

- Vi har prioritert å få opp linjene til Vigra flyplass slik at de kan komme i gang igjen med flytrafikken. Det vil nok gå noen dager før alt er tilbake til det normale, sier Kari Løken.

Hun oppfordrer publikum til å holde avstand til kraftlinjer som ligger nede på bakken.

- Hold avstand til de linjene som har ramlet ned. Folk oppfordres å melde det inn til oss, men det kan være ekstremt farlig hvis man kommer i berøring med disse linjene, advarer hun. Også i Sogn og Fjordane har vinden slått ut strømnettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer