UVÆR: Her er svensk brannvesen på plass i Örnsköldsvik i Sverige for å sperre av et område rundt et tre som holdt på å falle ned etter stormen Dagmar.
Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
UVÆR: Her er svensk brannvesen på plass i Örnsköldsvik i Sverige for å sperre av et område rundt et tre som holdt på å falle ned etter stormen Dagmar. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIXVis mer

«Dagmar» ødela store skogområder i Sverige

- Det handler om millionbeløp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trær i et område på totalt 350 000 kubikkmeter er blåst over ende etter uværet «Dagmar»s herjinger i Sverige.

Det er skogen i områdene Bergslagen og sørlige deler av Norrland som er blitt hardest rammet av ekstremværet i julehelgen, opplyser skogsselskapet Sveaskog torsdag.

I vestre deler av Norrland har et forsikringsselskap fått inn flere hundre meldinger om blant annet avblåste tak og bygninger som har fått skader av nedblåste trær.

- Det er flere hundre skadetilfeller, alt fra små saker som ødelagte glassruter til an man må reparere hele tak, sier skadesjef i forsikringsselskapet Landsforsikringer Christoffer Jonsson.

- Det handler om millionbeløp, men hvor mange millioner er det vanskelig å si noe om nå.

I Finland er i underkant av 50 000 husstander fortsatt uten strøm for fjerde dag på rad. Verst er situasjonen sørvest i Finland og i Satakunta.

I flere mindre tettsteder blir det delt ut vann, og innbyggere er i enkelte tilfeller blitt tilbudt nødinnkvartering.

Også i Gävleborg i Sverige er det noen som sannsynligvis må feire nyttår uten strøm.

- Nord i Gävleborg kommer vi til å ha rundt 800 kunder uten strøm fram til i morgen, og siden kommer det til å være noen som vil være uten strøm over nyttår, sier Carola Hjerthén, pressesjef i strømselskapet Fortum.

(NTB)