Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagrun Eriksen (KrF) fortsetter kampen om stortingsplass

Gir ikke opp tross motstand.

GIR IKKE OPP KAMPEN:  Dagrun Eriksen gir ikke opp kampen om stortingsplassen enda. Her sammen med partileder Knut Arild Hareide under valgvaken i 2011.  Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
GIR IKKE OPP KAMPEN: Dagrun Eriksen gir ikke opp kampen om stortingsplassen enda. Her sammen med partileder Knut Arild Hareide under valgvaken i 2011. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagrun Eriksen har møtt mye motstand i nominasjonsprosessen i hjemfylket Vest-Agder, men KrF-nestlederen gir ikke opp håpet om enda et gjenvalg til Stortinget.

- Denne siste runden i nominasjonsprosessen viser at støtten til min renominasjon har økt betraktelig. Det gir meg mot og lyst til å stå på videre, sier Eriksen til NTB. Hun har vært i tenkeboksen en tid som følge av at mange lokallag har vraket henne som listetopp foran stortingsvalget neste høst.

Kristelig Folkepartis lokallag i Vest-Agder har nå diskutert hvem som bør stå øverst på lista og valgt delegater til nominasjonsmøtet 16. november.

En opptelling Fædrelandsvennen har gjort viser at Eriksens fremste utfordrer Hans Fredrik Grøvan har i utgangspunktet et flertall av delegatene bak seg, men ingen stiller til nominasjonsmøtet med bundet mandat. Dermed er det fremdeles en mulighet for at KrF-nestlederen kan gå seirende ut av duellen om halvannen måned.

58 år gamle Hans Fredrik Grøvan henter støtte fra en mer konservativ del av Vest-Agder KrF. I tillegg betraktes han som en sterkere lokal kandidat enn Eriksen, som har bodd i Oslo i mange år. 58 år gamle Grøvan var ordfører i Lyngdal fra 1995 til 2007.

Dagrun Eriksen (41) er fra Kristiansand og møtte på Stortinget for første gang som vararepresentant i 1997. Fra 2004 har hun har vært første nestleder i partiet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media