Dagsavisen går ut av A-pressen

Dagsavisen går ut av A-pressen fra nyttår. Det tidligere Arbeiderbladet skal organiseres i en stiftelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avisens sjefredaktør, Steinar Hansson, sa på en pressekonferanse i dag at beslutningen var historisk og at den ble møtt med applaus av de ansatte.

Avisen var fram til 1991 eid av Arbeiderpartiet. Da overtok A-pressekonsernet eierskapet. I løpet av disse årene har avisen ikke mottatt økonomisk støtte fra konsernet. I 1998 vil Dagsavisen få et betydelig driftsunderskudd blant annet fordi den pådro seg store kostnader ved å starte søndagsutgave og flytte tilbake til sentrum.

Til gjengjeld har avisen fått en betydelig gevinst ved salget av avisbygget på Hasle. I øyeblikket er likviditeten meget god og egenkapitalen vil ved nyttårstider ligge rundt 20 millioner kroner.

Hansson regner også med en opplagsvekst i 1998 på minimum 3.000 eksemplarer.

Ønsket av begge

- Både Dagsavisen og A-pressekonsernet er enige om at en slik løsning er den beste for begge parter, sa Steinar Hansson. Han viste til den planlagte børsintroduksjonen av konsernet, og sa det vil være unaturlig for Dagsavisen å være en del av et børsnotert selskap.

Pressestøtten

Hansson bekreftet at forholdet til pressestøtten også har vært viktig for vurderingen. Det har allerede skapt mange vanskeligheter for støtteberettigede aviser å være med i et konsern.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer