FENGSLET:  Politileder Eirik Jensen (56) sitter for tida varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET.
FENGSLET: Politileder Eirik Jensen (56) sitter for tida varetektsfengslet i isolasjon, siktet for grov korrupsjon. Foto: ØISTEIN NORUM MONSEN / DAGBLADET.Vis mer

Dagsavisen: Politiet fant en halv million hos Jensen

Etter at politioverbetjenten ble pågrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagsavisen skriver fredag at det er informerte kilder som kommer med denne opplysningen. Det angivelige pengebeslaget er nå en del av korrupsjonssaken som etterforskes av Spesialenheten for politisaker, ifølge avisen.

Politietterforskerne mener disse pengene er betaling som Eirik Jensen har fått for å ha hjulpet den narkotikasiktede 47-åringen fra Bærum som Jensen har kjent i en årrekke, til å smugle store mengder hasj til Norge.

Avisen skriver at tre-fire dager før bærumsmannen ble pågrepet 19. desember i fjor, gjennomførte politiet en hemmelig ransaking hjemme hos Jensen mens han var på jobb. Ifølge avisens opplysninger tok politiet bilder av både penger og våpen, men lot dette ligge igjen for ikke å vekke Jensens mistanke.

Jensen har i avhør innrømmet å ha mottatt penger fra bærumsmannen, men hevder de stemmer fra lovlig virksomhet som han kan gjøre rede for. Jensens advokat Jens-Ove Hagen var ikke tilgjengelig for kommentar til Dagsavisens opplysninger torsdag.

Jensen har nektet all straffskyld, og forsvareren har tidligere sagt at klienten synes det er vanskelig ikke å kunne imøtegå «de voldsomme beskyldningene» som er rettet mot ham.

Jensen har anket beslutningen om forlenget varetekt i fire nye uker, men resultatet av lagmannsrettens behandling vil trolig foreligge først neste uke.

(NTB)