Dagsavisen strammer inn

Ni personer må trolig slutte i Dagsavisen som sliter med dårlig økonomi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagsavisen har leid inn Ingar Pettersen for å gå gjennom avisens økonomi, og konsulenten la for drøyt to uker siden fram en spareplan. Blant annet innebærer planen nedskjæringer i bemanningen på ni personer, hvorav tre årsverk er i redaksjonen.

- Vi er enige om å kutte ni årsverk i hele bedriften, og vi forhandler nå med klubben om dette, forteller sjefredaktør Hilde Haugsgjerd til NTB.

Opprinnelig innebar forslaget at 11 ansatte måtte gå, men i mellomtiden har to personer blitt uaktuelle på grunn av naturlig avgang.

- Det er godt mulig at flere slutter av seg selv underveis slik at færre må sies opp, sier Haugsgjerd.

Redaksjonsklubben reagerer kraftig på at flere medarbeidere må sparkes.

- Vi gikk inn i denne omstillingsprosessen under forutsetning av at ingen skulle sies opp, og da er det skuffende at ledelsen likevel mener at bemanningen må reduseres, sier fungerende klubbleder for journalistene i Dagsavisen, Jonas Brække, til NTB.

Dagsavisen er i en elendig økonomisk forfatning. I fjor var underskuddet før skatt 6,3 millioner kroner, men det inkluderte ekstraordinære inntekter på 3,5 millioner kroner på salg av aksjer i Norsk Telegrambyrå. Driftsresultatet ble blodrøde 9,8 millioner kroner.

Underskuddet har tæret kraftig på avisens egenkapital. Da Dagsavisen gikk ut av A-pressen i desember 1998 fikk den med seg en egenkapital på 20 millioner kroner, som nå er redusert til 5,8 millioner kroner.

Positivt i 2001

Men ledelsen satser på å få et positivt resultat i år.

- Totalt skal vi spare 15 millioner kroner på driften, og vi skal klare å få et positivt årsresultat i 2001, tror Haugsgjerd.

I tillegg til nedskjæringene i bemanningen skal redaksjonen flytte fra tre til to etasjer, noe man regner med å spare 1,2 millioner kroner per år på. Dessuten blir TV-bilaget lagt om slik at produksjonen blir mer kostnadseffektiv. Denne omleggingen innebærer en innsparing på 2,5 millioner kroner per år.

Nok en mulighet hadde vært å få inn nye investorer, men det mener Haugsrud ikke er aktuelt foreløpig.

- Dette er ikke tidspunktet for å finne nye investorer så lenge vi har røde tall i regnskapet og vi er midt i en snuoperasjon. Mål nummer én er å gjennomføre omstillingen og få driften i balanse, sier hun.

Ifølge Dagens Næringsliv skal heller ingen av de store mediekonsernene være interessert i å spytte penger i Dagsavisen.

(NTB)