ØKTE AVGIFTER: Forslaget til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) partiprogram for neste stortingsperiode, viser at partiet vil kjempe for økte avgifter på bensin, kjøtt og flyreiser, skriver Dagsavisen. Rasmus Hansson er MDGs eneste stortingsrepresentant. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ØKTE AVGIFTER: Forslaget til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) partiprogram for neste stortingsperiode, viser at partiet vil kjempe for økte avgifter på bensin, kjøtt og flyreiser, skriver Dagsavisen. Rasmus Hansson er MDGs eneste stortingsrepresentant. Foto: Øistein Norum Monsen / DagbladetVis mer

Dagsavisen: MDG vil doble flyseteavgiften og sørge for dyrere kjøtt og bensin

Økte avgifter på bensin, kjøtt og flyreiser er blant tiltakene i forslaget til Miljøpartiet De Grønnes (MDG) partiprogram for neste stortingsperiode.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget legges fram torsdag og inneholder flere upopulære tiltak, tøffe kutt og få løfter om økte velferdsgoder, skriver Dagsavisen.

Blant annet blir det foreslått å stanse utbyggingen av Johan Sverdrup-utbyggingen og doble den omstridte flyseteavgiften. Partiet hevder Norge kan klare å kutte 60 prosent av dagens klimautslipp innen 14 år dersom tiltakene innføres.

Leder av programkomiteen i MDG Ingrid Liland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Leder av programkomiteen i MDG Ingrid Liland. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

– MDG er villig til å gjøre det som trengs og ta i bruk tiltakene som virker. Vi er ærlige på hva dette vil koste. Vi har ikke sett at de andre politikerne tør å være ærlige på hva som må til, sier leder av programkomiteen Ingrid Liland.

Sist gang MDG la fram et partiprogram, fikk partiet mye oppmerksomhet for forslag som offentlig hasjdyrking og tiltak for å hindre at rådyrkalver blir drept av slåmaskiner. Denne gangen har programkomiteen i større grad lagt vekt på det grønne skiftet, ifølge Dagsavisen.

(NTB)