Dagsrevy-veteranens slakt av OL-dekning får støtte: «Jeg kan ikke huske å ha sett en mer patetisk NRK-reportasje»

- De har aldri vært enige med Erling Borgen i noe som helst, men nå er de det.

REFS: I en kommentar i dagens Bergensavisen, kommer Erling Borgen med kraftig kritikk av Dagsrevyens OL-dekning forrige mandag. Foto: Espen Røst / Dagbladet
REFS: I en kommentar i dagens Bergensavisen, kommer Erling Borgen med kraftig kritikk av Dagsrevyens OL-dekning forrige mandag. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Journalist, dokumentarfilmskaper, mangeårig Dagsrevy-medarbeider og nå spaltist i Bergensavisen (BA), slakter NRKs dekning av Oslo OL i en BA-kommentar i dag.

Under tittelen «Dette var patetisk, Dagsrevyen» mener han forrige mandags hovedoppslag under nyhetssendinga var en «pinlig propagandaforestilling til inntekt for OL i Oslo».

Får støtte - Jeg har skrevet det jeg mener, og synes det er interessant å se at de fleste støtter mine synspunkter, sier Borgen til Dagbladet.

I tillegg til å gå hardt ut mot NRKs dekning av saken, er han i tillegg kritisk til selve OL i artikkelen.

- Dette viser, i den grad nettaviser, kommentarfelt og Twitter er representativt, at de fleste er motstandere av OL i Oslo i 2022, sier han.

Borgen har i mange år vært en svært markant, og ofte kontroversiell samfunnsdebattant.

- Mange av de som kommenterer sier: «Jeg har aldri vært enig med Erling Borgen i noe som helst, men nå er jeg det.» Det viser at det er et klart flertall mot OL, sier Borgen.

Ikke NRK-angrep Borgen har selv jobbet i Dagsrevyen i 20 år. I BA skriver han:

«Jeg kan ikke huske å ha sett en mer patetisk NRK-reportasje, siden Dagsrevyen dummet seg ut med historien om den 'forfulgte' romkvinnen. Jeg har jobbet i Dagsrevyen i 20 år. Jeg vet hvor mange ressurser som kobles inn for å lage et slikt OL-oppslag. Dette arbeidet redaksjonen med hele dagen og kanskje til og med dagen før publisering.»

- Det er ti år siden jeg sist jobbet i Dagsrevyen, og har fortsatt et godt forhold til NRK. Jeg lager dokumentarer de sender og vi har et godt samarbeid. Dette er ikke noe angrep. Jeg mener NRK rent journalistisk er noe av det beste vi har. Derimot er dette er stort politisk spørsmål som vil koste mange milliarder og jeg synes det var friskt at NRK vinklet det som de gjorde, sier han.

Borgen mener reportasjen i Dagsrevyen, som varte i drøyt åtte minutter og viste OL-folkets feiring av at Oslo er blitt ofisiell kandidatby for OL i 2022, minnet om nyhetssendingene i Kina og Kasakhstan.

- Men de som forsøker å bruke min tekst som et argument for å legge ned NRK, er et synsunkt jeg overhodet ikke deler. Jeg er en varm tilhenger av en lisenfinansiert kanal, sier han.

- Ensidig Nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk, har lest Borgens kritikk i BA i dag.

- Jeg synes kanskje han er litt ensidig i sin framstilling av hvor ensidig han mener saken er. Det er ikke noe kommunikasjonsbyrå som påvirker her. Beregningene er basert Oslos egne OL-søkdnad, og det var et initiativ fra reporteren å se nærmere på beregningene og muligheter til etterbruk, sier Kalbakk.

Han påpeker at det i den nevnte reportasjen stilles kritiske spørsmål. Blant annet kommenterer Frp-politiker Mazyar Keshvari at dette er fantasitall, en påstand idrettspresident Børre Rognlien blir konfrontert med i studio.

- Kanskje vi kunne fått bedre svar og stilt spørsmålet flere ganger. Jeg mener ikke at alle saker vi lager er perfekte, sier han.

Imidlertid mener han det er den langavarige dekningen som gjelder.

- Et par dager tidligere hadde vi Kåre Willoch som slaktet OL, og vi har også omtalt Siv Jensens skepsis mange ganger. Dette er et tema vi vil dekke over lengre tid med veldig mange engasjerte. Det er en helhet, og vi prøver å dekke alle sider av arrangementet, sier Kalbakk.

ENSIDIG KRITIKK:: Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk mener NRK i det lange løp har en balansert OL-dekning. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
ENSIDIG KRITIKK:: Nyhetsdirektør Per Arne Kalbakk mener NRK i det lange løp har en balansert OL-dekning. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer