Dagsrevyen - dere lyver!

Går det an å tale sant, men likevel lyve?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Går det an å tale sant, men likevel lyve? Jeg tror det. Du taler sant, men fortier noe – er det løgn?

I løpet av 29 innslag kom NRK Dagsrevyen med samme setning hele 47 ganger, samt med bilder 33 ganger, skriver Odd Sverre Hove i Mediekampen om Israel. Setningen lød slik (med bare små språklige variasjoner): ”Israel har i dag skutt mot palestinske barn og tenåringer som demonstrerte og kastet stein.” Det var for så vidt sant. Filmen viste jo også vitterlig dette. Men det verken setningen eller bildene viste, var hvem israelerne egentlig skjøt mot. Og det var mot arabiske terrorister som var blant de palestinske barna og tenåringene. Det var dessuten de palestinaarabiske terroristene som skjøt først, og med skarpt mot israelerne.

Dette var noe som ble kalt intifada. Intifada på 80-tallet var betegnelsen på demonstrasjoner mot israelske soldater som ble begått av arabiske barn og tenåringer. Barna og tenåringene kastet stein og hjemmelagde brannbomber på israelske soldater, mens voksne arabere skjøt samtidig. De israelske soldatene var fornuftige nok til å svare med motild. Likevel var det ikke til å unngå at noen av barna måtte bli truffet. NRK, som er mest glad i å spre halvsannheter vartet opp med å si at ”israelere bedrev nådeløs skyting mot arabiske barn og tenåringer”. Er NRKs Midtøstendekning for ensidig?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer