Daily Mirror med nye bilder av mishandling i Irak

Daily Mirror trykker i dag flere bilder av fanger som blir mishandlet av britiske soldater i Irak, samt intervju med nok en soldat som forteller om omfattende overgrep.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det fins ingen regler der ute, forteller soldaten som har tjenestegjort i Queen's Lancashire Regiment og for tiden er på permisjon på Kypros.

Bildet på lørdagens førstesida av Daily Mirror viser en blodig og bakbundet irakisk fange, omgitt av britiske soldater inne i et pansret personellkjøretøy. Et bevis på at britiske soldater virkelig tar slike «trofé-bilder», skriver avisen.

- Jeg så en mann som ble slept inn i bilen, banket opp, sparket og slått. Det pågikk i omtrent et minutt, forteller soldaten som ga bildet til avisen.

- Jeg tok det idet jeg åpnet døra på bilen, og så skitten på skjorta hans og blodet på tennene hans, forteller han.

Ifølge Daily Mirror var det soldaten selv som tok kontakt med avisa, uten å kreve penger for bildet noe heller ikke forgjengerne har gjort.

- Når vi kommer hjem fra Irak, forstår ikke folk hva vi har vært med på. Med bilder kan vi vise dem, forteller han til avisa.

- Vi fikk beskjed om å kvitte oss med bildene mens vi var der, men om de hadde lett skikkelig ville de ha funnet CD-plater og alle mulige ting, forteller han videre.

En av CD-platene som sirkulerer blant de britiske soldatene inneholder ifølge ham minst 500 biler av irakiske fanger.

- Noen av dem var bilder tatt før og etter at de ble banket opp, forteller soldaten.

Drept i fangenskap

Daily Mirror trykket også tidligere i uka bilder fra britiske soldater, og intervjuet flere som har fortalt om overgrepene de har vært vitne til i Irak.

Flere irakere skal ha blitt drept i britisk fangenskap, og familiene til 12 av dem har gått til britiske myndigheter med krav om gransking og erstatning.

- Irakerne i Basra vet at vi gjorde den slags ting. Så om vi ønsker at de skal ha tillit til oss er det svært viktig å snakke om det og straffe de ansvarlige, sa en soldat til avisa fredag.

- Vi må vise irakerne at vi er bedre enn Saddam-mobben vi erstattet. Om vi ikke greier det, hva er da vitsen med å være der, sier soldaten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer