Dalai Lama med kontroversielt utsagn under Sverige-besøk:

Dalai Lama: - Europa tilhører europeerne

Mener flyktninger skal hjelpes slik at de kan returnere hjem for å bygge opp landene sine.

SKAPER REAKSJONER: Dalai Lama kom med et kontroversielt innlegg i innvandringsdebatten, da han talte på en konferanse i Malmö i torsdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix.
SKAPER REAKSJONER: Dalai Lama kom med et kontroversielt innlegg i innvandringsdebatten, da han talte på en konferanse i Malmö i torsdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det uttalte Tibets åndelige leder, Dalai Lama, under en konferanse i Malmö torsdag ettermiddag, melder nyhetsbyrået AFP.

- Europa er moralsk forpliktet til å hjelpe flyktningstrømmen som er i livsfare. Ta dem imot, hjelp dem, gi dem utdanning, men til syvende sist skal de tilbake og bidra til å utvikle sine hjemland. Jeg mener Europa tilhører europeerne, sa han foran forsamlingen.

Talen har skapt reaksjoner, og blir satt i kontekst med søndagens valg i Sverige, der det høyrepopulistiske partiet SDs innvandringskritiske holdninger har vært sterkt debattert under valgkampen.

Med 17,6 prosent av stemmene gjorde partiet tidenes valg. Likevel var oppslutningen vesentlig lavere enn målingene i forkant antydet, og ikke minst lavere enn hva partiet og leder Jimmie Åkesson hadde håpet på.

Ikke første gang

Det er ikke første gang Dalai Lama ytrer det kontroversielle budskapet. I 2016 sa han i et intervju med den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung at han mente det var for mange flyktninger i Europa, og at dette gjør situasjonen vanskelig.

- Europa, for eksempel Tyskland, kan ikke bli en arabisk stat. Fra et moralsk ståsted mener jeg at flyktninger bare skal bli tatt imot midlertidig. Målet bør være å sende dem tilbake for å bygge opp sine egne hjemland, sa han den gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer