Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dalai Lama ikke til Mandelas begravelse

Dalai Lama reiser ikke til Sør-Afrika for å delta i Nelson Mandelas begravelse, opplyser en talsmann. Dalai Lama har to ganger tidligere blitt nektet visum til Sør-Afrika.

UKLART HVORFOR:  Det vakte oppsikt da sørafrikanske myndigheter både i 2009 og i 2011 nektet å gi Dalai Lama visum til Sør-Afrika.


Foto Ola Sæther / Dagbladet
UKLART HVORFOR: Det vakte oppsikt da sørafrikanske myndigheter både i 2009 og i 2011 nektet å gi Dalai Lama visum til Sør-Afrika. Foto Ola Sæther / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke kjent hvorfor Tibets åndelige leder lar være å reise. En talsmann for ham sier bare at «han har ingen planer om å dra».

Det vakte oppsikt da sørafrikanske myndigheter både i 2009 og i 2011 nektet å gi Dalai Lama visum til Sør-Afrika. I 2011 var han invitert til å holde et foredrag i anledning 80-årsdagen til Nelson Mandelas trofaste venn og felles apartheidmotstander, biskop Desmond Tutu.

Dalai Lama har bodd i India siden 1959, da han måtte flykte fra Kina etter et mislykket opprør i Tibet. Kina forsøker å hindre Dalai Lama i å reise utenlands og har truet andre lands regjeringer med at et besøk fra ham vil få konsekvenser.

(NTB)