SKAL MØTE OBAMA: Tibetanernes åndelige leder Dalai Lama, her på besøk i Canada, er ifølge tibetanske medier invitert til Det hvite hus for å møte USAs president Barack Obama. Foto: REUTERS / Andy Clark / SCANPIX
SKAL MØTE OBAMA: Tibetanernes åndelige leder Dalai Lama, her på besøk i Canada, er ifølge tibetanske medier invitert til Det hvite hus for å møte USAs president Barack Obama. Foto: REUTERS / Andy Clark / SCANPIXVis mer

- Dalai Lama invitert til Det hvite hus

USAs president Barack Obama har invitert Tibets åndelige eksilleder Dalai Lama til Det hvite hus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ifølge Dalai Lamas utsending Lodi Gyaltsen Gyari skal de to møtes etter at Obama i november kommer tilbake fra sitt første statsbesøk til Kina, skriver nettavisa The Tibet Post.

Dalai Lama skal ha blitt invitert til Det hvite hus da en amerikansk delegasjon nylig besøkte Dharamshala i India, der tibetanernes åndelige leder har sitt hovedkvarter.


Vil forhandle med Kina

Dalai Lama har bedt om en ny runde, den niende i rekken, i forhandlingene med Kina om Tibet, men så langt har ikke Kina svart på henvendelsen. 


Skeptisk til Omaba-møte

Regjeringen i Beijing forsøker å bruke sin innflytelse til å få utenlandske ledere - blant dem Obama - til la være å møte den tibetanske lederen.


Kina erklærte i 1951 Tibet som del av folkerepublikken, og Dalai Lama flyktet til India i 1959 etter at et tibetansk opprør var slått ned.

(NTB)