Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dalai Lama støtter ikke OL-boikott

Positiv til at Kina skal holde OL.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Tibets åndelige leder Dalai Lama støtter ikke boikotten av OL i Beijing.

På spørsmål fra en reporter under NBC «Nightly News» om han villa at verdenssamfunnet skulle boikotte OL i sommer svarte han «nei», ifølge nyhetsbyrået AP.

Da han ble spurt om han ville at USA og andre land skulle boikotte OL-seremonien i sympati med Tibet svarte han at det var «opp til dem.»

- Det er viktig å få fram at menneskerettighetene har dårlige kår ikke bare i Tibet, men også i hele Kina. Forholdene for friheten deres er også veldig dårlig, sa Dalai Lama.

Til Kina hadde han følgende budskap:

- Mitt hovedpoeng er dette. Vi er ikke mot dere, og jeg søker ikke separasjon.

Dalai Lama ankom USA hvor han er i forbindelse med en konferanse i Seattle torsdag. Etter ankomsten møtte Dalai Lama andre tibetanere og fortalte dem at han støtter ikke-voldelige demonstrasjoner, men at han er lei seg over at protester mot OL-fakkelen er endt med vold.

Dagen før han kom ble fakkelstafetten i San Francisco forkortet og lagt om for å unngå de voldsomme protestene som fant sted i London og Paris.

I USA: Dalai Lama er på et firedagers besøk i USA hvor han deltar på en konferanse i Seattle. Her sammen med tolken Thupen Jinpa. Foto:  Stephen Brashear/Getty Images/AFP
I USA: Dalai Lama er på et firedagers besøk i USA hvor han deltar på en konferanse i Seattle. Her sammen med tolken Thupen Jinpa. Foto: Stephen Brashear/Getty Images/AFP Vis mer

Under en stopp i Japan onsdag sa Dalai Lama at han alltid har støttet at Kina fikk sommer-OL, men at Kina ikke kan undertrykke protester i Tibet med vold eller be dem som vil ha frihet i Tibet, om å holde munn, slik det ble gjort overfor Den internasjonale olympiske komité, skriver NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media