MØTER FOLKET:  I dag holder den spreke 78-åringen flere foredrag på Chateau Neuf i Oslo. Billettene ble revet bort på et døgn og salen var fullsatt. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
MØTER FOLKET: I dag holder den spreke 78-åringen flere foredrag på Chateau Neuf i Oslo. Billettene ble revet bort på et døgn og salen var fullsatt. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Dalai Lama vil skape hodebry igjen

Kommer tilbake til Norge neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dalai Lama takket i dag ja til sametingspresident Aili Keskitalos invitasjon om en gjenvisitt til Norge. Da går turen til den nordlige delen av landet.

- Men da tror jeg det må bli om sommeren, humrer den tibetanske lederen, ifølge NTB.

Takknemlige samer Dalai Lama og sametingspresidenten hadde et kort møte under Dalai Lamas besøk i Oslo i dag. Keskitalo sier buddhistlederen og fredsprisvinneren har bidratt til anerkjennelse av samene fordi han tidligere har besøkt Sametinget.

Nå ønsker hun ham altså velkommen tilbake.

- Kanskje neste sommer. Vi får se, men det er veldig hyggelig at han gjerne vil komme nordover, sier hun, men legger til at Sametinget vil tilpasse besøket etter Dalai Lamas reiseplaner.


Populær mann Også tidligere på dagen fikk Dalai Lama invitasjon fra de norske monkene som satt foran ham på podiet på Chateu Neuf-scenen. Da var han mer usikker:

- Jo eldre jeg blir, jo flere invitasjoner får jeg. Jeg er veldig glad for det, men kroppen min er ikke sterk nok til at jeg kan si ja til alt. Men vi får se, sier Lama da.

Dalai Lama har vært elleve ganger i Norge, og er en populær mann. Foran studentmøtet med den 14. åndelige tibetanske lederen, var det kø flere hundre meter utenfor hovedinngangen til Chateau Neuf i dag.

- Vi gleder oss enormt. Han er et ikon, sier flere til Dagbladet.