Dalheim vil ikke betale tilbake stortingspensjonen

I dag kommer granskningsrapporten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  Tidligere stortingsrepresentant Erik Dalheim (Ap) vil ikke betale tilbake de 1,3 millionene Riksrevisjonen mener han feilaktig har fått utbetalt gjennom Stortingets pensjonsordning.

Les også: Granskerne får se alt.

Han mener, uansett granskningsutvalgets dom, at han ikke har gjort noe galt.

- Jeg har handlet korrekt- Jeg ser ingen grunn til at jeg skal betale tilbake pensjonen jeg har mottatt. Jeg har fra dag en av vært sikker på og overbevist om at jeg har opptrådt korrekt og at jeg har handlet riktig. Jeg vet ikke hva utvalget vil konkludere med, men jeg kjenner min egen sak og regelverket, sier Dalheim.

Da Dagbladet.no snakket med ham torsdag formiddag hadde han ikke sett rapporten, og visste heller ikke når han ville få se den.

I dag klokka tolv legger granskningsutvalget fram sin rapport for Stortingets president Thorbjørn Jagland. Spørsmålet er om Riksrevisjonens hadde rett da de i sommer konkluderte med at flere tidligere stortingsrepresentanter urettmessig skal ha fått utbetalt pensjon på til sammen 5,7 millioner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer