Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dalmatinerne

Det er tid for ordener og løsthengende magebelter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VI HOLDER VISST PÅ

å innføre adelen igjen i kongeriket. Statsministeren har latt seg utstyre og opphøye av Hans Majestet ved hjelp av gilde silkebånd og forgylt isenkram, såkalt bling-bling, for ikke å stikke seg ut når det holdes ball på Slottet. Rundt kronprinsparet og Märtha Louise og Ari Behn har det også samlet seg en egen liten kjendiselite, dalmatinerne, som sist lørdag satte hverandre stevne og troppet opp på Scene West i Oslo der Ari holdt moteoppvisning. Temaet for festen var inspirert av den elegante selskapshunden dalmatineren, ifølge Ari. Følgelig hadde de håndplukkede gjestene kledd seg i svart og hvitt, lydige som pudler. Med en fnisende og tydelig imponert gjeng terningkastende mediearbeidere i kjølvannet.

KONGEHUSET, KJENDISENE

og mediene er åpenbart bra - for hverandre. Og ingen spør lenger hvorfor vi i sin tid avskaffet adelen og reduserte ordensfjaset til et minimum, den gang ordensvesenet representerte stands- og klasseforskjeller vi ikke ønsket. Jeg tror det nærmest oppfattes som upassende å le høyt av det nye jåleriet. Som om noen vil ødelegge festen og ta lekene fra de glade barna som er kommet sammen for å ha det gøy. Mitt poeng er at dalmatinerne utgjør et nettverk rundt kongebarna som øker markedsverdien til den enkelte som får vise seg fram som medlem av det nye hoffet. Vi kan si at de bidrar til fjesket rundt kongehuset, noe nytt og lite tiltalende i et samfunn som har lagt vekt på en form for nøkternhet og likhet som ikke lenger gjelder. Vennene representerer i hovedsak de såkalte frie yrker. Kreative mennesker fra kunst- og mediemiljøet som oppnår den lille ekstra stjernen i boka takket være tilhørigheten til det utadvendte miljøet rundt Märtha og Ari. Kongelige hoffleverandører, om du vil, men av hva?

AV JÅLERIET,

det litt flaue, nesten vulgære jåleriet når det eksponeres i mediene av «kretsen rundt» når den stimler sammen for å synes og gi lys til hverandre og en alltid like livsfornøyelig Ari Behn med familie, på vei til neste eventyr på Manhattan. Nei, det var ikke klærne. Det var ikke kolleksjonen av smådekadente smokingvarianter med fotside magebelter for kondisjonerte partyløver på vei fra Moss til Central Park. Det var ikke engang ideen om Aris bredt lanserte avskjed med gamlelandet.

DET VAR

heller ikke Morten Harket som fortalte medienes frammøtte og måpende mikrofonstativer at han faktisk ikke kjente Ari noe særlig. Saken var snarere at de to hadde noen av de samme livsbetingelsene. Hvilket jeg forstår som at Harket og Behn har begge oppnådd en posisjon i fedrelandet som gjør dem så eksklusive at det er naturlig for dem å søke sammen med resten av dalmatinerne. Nei, det var synet av dalmatinerne - når de logrer for hverandre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media