Dama dumpet Batman

Var møkklei pappa-protestene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mandag klatret Jason Hatch (33) opp på en avsats rett ved balkongen på dronning Elisabeths bolig Buckingham Palace i London. Han protesterte på vegne av gruppa «Fedre for rettferdighet» (Fathers 4 Justice).

Grunnen for det voldsomme engasjementet er at han ligger i strid med sin andre kone om retten til å se deres felles datter på fire og sønn på fem år.

- Besatt

Etter skilsmissen har Hatch fått en nå sju måneder gammel datter med sin nye kjæreste Gemma Polson (27). Men sist måned ble Batman forlatt av kjæresten gjennom to år, som mener han har blitt besatt av kampen for samværsretten med sine barn fra tidligere ekteskap.

- Han hadde knapt tid til å se sin egen datter. Ganske sprøtt ettersom poenget med kampanjen hans er at fedre skal få se ungene sine, sier hun til The Sun.

Eks-kjæresten sier at Hatch hadde lovet å roe ned protestaksjonene.

- Men så går han hen og gjør dette på Buckingham Palace. Han fortalte meg ikke engang at han skulle gjøre det når jeg snakket med ham på lørdag.

Fortsatt venner

Polson forteller at hun og Hatch fortsatt er venner, og at hun støtter ham hundre prosent i saken. Hun har til og med stiftet Purple Hearts, en kvinnelig variant av Fathers 4 Justice.

Batman-stuntet endte med at Hatch etter fem timers demonstrasjon ble løftet ned fra slottsveggen med kran og tatt hånd om av politiet. I går slapp han ut uten tiltale.

Reaksjonene hans etter løslatelsen tyder ikke på at han har planer om å trappe ned med det første:

- Det var enklere å komme opp på dronningens balkong enn å få se barna mine. Jeg er villig til å gjøre det som må til. Jeg vil gjøre alt, til og med dø, for å få se barna mine.

FORHANDLINGER:</B> Batman forhandler med en av sikkerhetsvaktene på Buckingham Palace under den fem timer lange protestaksjonen mandag. Ekskjæresten mener han burde tatt seg mer tid til datteren deres enn å fly rundt i superheltkostyme og kjempe for å få se barna fra siste ekteskap.
SIKKERHETSSVIKT:</B> Her tar Jason «Batman» Hatch (øverst) og Dave «Robin» Pyke seg over gjerdet til Buckingham Palace. Robin ble imidlertid stoppet av væpnet politi før han nådde balkongen.
TILBAKE:</B> Etter å ha bli løslatt i går, var Jason Hatch (t.h.) og Dave Pyke tilbake utenfor Buckingham Palace og møtte pressen.