Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Damaskus avviser ensidig våpenhvile

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ba Syria om å erklære en umiddelbar våpenhvile for å få slutt på den 19 måneder lange konflikten i landet.

AVVISER ENSIDIG VÅPENHVILE: Syriske myndigheter avviser oppfordringen fra FNs generalsekretær om å erklære en ensidig våpenhvile. Opprørerne må legge ned våpnene først, er beskjeden fra Damaskus. Foto: EPA / NTB SCANPIX
AVVISER ENSIDIG VÅPENHVILE: Syriske myndigheter avviser oppfordringen fra FNs generalsekretær om å erklære en ensidig våpenhvile. Opprørerne må legge ned våpnene først, er beskjeden fra Damaskus. Foto: EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Syriske myndigheter avviser oppfordringen fra FNs generalsekretær om å erklære en ensidig våpenhvile. Opprørerne må legge ned våpnene først, er beskjeden fra Damaskus.

FNs generalsekretær Ban Ki-moon ba Syria om å erklære en umiddelbar våpenhvile for å få slutt på den 19 måneder lange konflikten i landet.

Myndighetene i Damaskus kommer ikke til å ta oppfordringen til følge, opplyser talsmann Jihad Maqdisi i det syriske utenriksdepartementet.

- Vi har sagt til Ban at han kan sende sine utsendinger til de landene som påvirker de væpnede gruppene, slik at volden kan ta slutt, sier Maqdisi.

Han forteller videre at Damaskus inngikk våpenhvile to ganger mellom april og august da FN-observatørene befant seg i landet, men at opprørerne i begge tilfeller utnyttet våpenhvilen til å utvide «terrorist-aktivitetene» sine.

FN opererer med et tall på over 20.000 drepte i løpet av konflikten som har vart siden mars 2011. Opposisjonelle aktivistgrupper anslår tallet til over 30 000 drepte.

(NTB)