Dame hallikdømt etter gruppesex

Kvinnen ble enke, og bestemte seg for å spe på inntektene ved prostitusjon. Det førte til at venninna (53) endte i fengsel for hallikvirksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er klart etter at Høyesteretts kjæremålsutvalg har avslått å behandle anken fra 53-åringen, som mener hun er uskyldig dømt.

Kvinnen ble frikjent i tingretten, men dømt til 60 dagers fengsel i lagmannsretten.

Kvinnen må nå sone 30 dager av dommen.

Delte pengene

-  Enka og jeg hadde gruppesex sammen med kunder en gang, og vi delte pengene vi fikk. Det var alt, forklarer 53-åringen.

Saken ble avdekket i forbindelse med at kriminalpolitiet foretok undersøkelser av hallik- og prostitusjonsmiljøet i Stavanger. I en leilighet kom to polititjenestemenn over en prostituert, som viste seg å være kvinnen som nylig var blitt enke.

-  Jeg tok 1500 kroner for samleie, og hadde bare hatt to-tre kunder da politiet dukket opp, forklarte enka til politiet.

Profittmotiv

Kvinnen hevdet at enka hadde fått låne leiligheten av praktiske grunner, og at hun hadde forutsatt at enka ikke skulle ta med fremmede inn. Mobiltelefonen var blitt liggende igjen i leiligheten da hun dro til Østlandet, og annonseringen var bare for hennes egne seksuelle tjenester.

I lagmannsretten legger dommerne vekt på at prostitusjon anses som et samfunnsonde.

-  Å fremme prostitusjon gjennom hallikvirksomhet, er derfor alvorlig, og av allmenne hensyn kreves en streng reaksjon.

At 53-åringen hadde profittmotiv, er skjerpende, konkluderer retten.